GRADSKA SKUPŠTINA – Matej Mišić poručio: “Nasilje nije hrabrost”

GRADSKA SKUPŠTINA – Matej Mišić poručio: “Nasilje nije hrabrost”

Gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić u stanci sjednice Gradske skupštine u ruci je držao papir na kojem je pisalo: “Nasilje nije hrabrost”, a na upit novinara potvrdio je kako time poručuje da je u Gradskoj skupštini bilo nasilja od predsjednika Skupštine.

“Današnje ponašanje predsjednika Gradske skupštine predstavlja isključivo nasilje prema zastupnicima u Gradskoj skupštini – ne omogućivši zastupniku Tomaševiću da traži daljnje objašnjenje na odgovor gradonačelnika što mu poslovnički pripada pravo i na kraju izbacivanje zastupnika sa sjednice. I prvi put u povijesti se onemogućilo gradskom zastupniku da glasuje o jednom prijedlogu, što je apsolutno neprihvatljivo i predstavlja najgrublje načine od strane skupštinske većine prema skupštinskoj oporbi”, rekao je Mišić.

Najavio je da će upozoravati i tražiti do kraja da se u Skupštinu uvede red.

“Ako predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić nije sposoban uvesti red, neka prepusti svoje mjesto nekome drugome tko će poštovati zastupnike i tko će se ponašati u skladu s Poslovnikom”, rekao je Mišić i dodao da se Mikulić pozivao na Poslovnik, a istodobno gradonačelnika nije ni upozorio što je, suprotno Poslovniku, više od pet minuta odgovarao. “Istovremeno za minorne stvari izbacuje gradskog zastupnika i istovremeno mu onemogućava glasanje o povredi Poslovnika”, rekao je Mišić i najavio da će tražiti i odgovornost predsjednika Gradske skupštine jer se to, kako je rekao, “zaista pretvorilo u cirkus”.

Autor/H/B.B./Foto/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI