“Palčići” i “Dinamo to smo mi” skupljaju donacije za nedonoščad u Petrovoj

“Palčići” i “Dinamo to smo mi” skupljaju donacije za nedonoščad u Petrovoj

Udruga “Dinamo to smo mi” i Klub roditelja nedonoščadi “Palčići” u ponedjeljak su najavili akciju prikupljanja donacija za nabavku nove i popravak oštećene opreme u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj koja je stradala u nedavnom potresu u Zagrebu.

Predsjednik udruge “Dinamo to smo mi” Juraj Čošić rekao je kako je potrebno prikupiti više od četiri milijuna kuna da bi se “Palčići” vratili u Petrovu.

Sami su uspjeli prikupiti četvrtinu toga dijela, a mi smo se odlučiti pomoći im kao navijači Dinama i napraviti dodatnu akciju kako bi to medijski promovirali, prikupili vrijedne stvari od sportaša i napravili tombolu kako bi se skupili potrebni iznosi, rekao je Čosić.

Dodao je da su im sportaši već darovali vrijedne predmete, rekvizite, rukavice, startne brojeve, dresove i slično.

Tombola će ići preko naše internetske stranice, a svaki uplaćeni kupon ići će direktno na račun Palčića, rekao je.

Svjetski prvak u gimnastici Tin Srbić donirao je dres u kojem je osvojio prve medalje, a na humanitarnoj tomboli bit će ponuđene i kopačke Velimira Zajeca iz 1982., dresovi srebrnih reprezentativaca Zlatka Dalića i Marka Pjace, startni broj skijaša Filipa Zubčića. Sudjelovat će i tenisač Ivo Karlović, košarkaš Krunoslav Simon, nogometaši Marko Rog i Filip Benković, cijela rukometna reprezentacija.

Palčićima se izravno može donirati na njihovim stranicama, a tombola udruge Dinamo to smo mi bit će kasnije objavljena na poveznici.

Predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčić gore” Željka Vučko kazala je da su Palčići ostali bez 40 posto svojih vrijednih uređaja-koji život znače.

“Otprilike se radi o šest naprednih inkubatora, šest intenzivnih inkubatora, pet invazivnih i pet neinvazivnih respiratora, oko pet monitora, dva topla stolića, dva reanimacijska stolića. Taj popis će već danas biti malo promijenjen jer smo dobili informaciju da su neki sportaši direktno uplatili dobavljačima neke uređaje”, naglasila je Vučko.

Istaknula je da su u razgovoru s ravnateljstvom zagrebačkog KBC-a došli do potrebnog iznosa većeg od četiri milijuna kuna, a da su do sada prikupili 922.000 kuna. (Hina)

Foto: Udruga roditelja nedonoščadi

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI