SKUP FESTIVAL SLOBODE Alma Demirović: “Ja sam liječnica, ali ovdje sam u ulozi kao građanka.Pri donošenju mjera trebaju se uzeti u obzir znanstveni podaci, a ne dnevno-politički interesi”

SKUP FESTIVAL SLOBODE Alma Demirović: “Ja sam liječnica, ali ovdje sam u ulozi kao građanka.Pri donošenju mjera trebaju se uzeti u obzir znanstveni podaci, a ne dnevno-politički interesi”

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u subotu su se na “Festivalu slobode” okupili građani koji su nezadovoljni propisanim mjerama za suzbijanje epidemije koronavirusa, smatrajući da one narušavaju temeljne slobode, a ugledna liječnica i jedna od organizatorica okupljanja iz građanske inicijative “Prava i slobode” Alma Demirović za RTL Danas rekla je da skup pod nazivom “Festival slobode” nije skup kojim se negira postojanje virusa, ovo je skup kojim se želi ukazati na to da u javnom i stručnom prostoru nismo imali prilike čuti i drugo mišljenje.

“Ja sam liječnica, ali ovdje sam u ulozi kao građanka i kao majka dvoje djece. Ovaj skup je prijavljen policiji i sve je regularno i u najboljem redu, maske nisu propisane na otvorenom, a distance ima tu i tamo. Povod za organizaciju Festivala slobode su presedanske mjere koje su donošene tijekom koronakrize i koje nisu bile utemeljene na činjenicama i znanstvenim podacima”, poručila je Demirović za RTL Danas.

“Ovo nije skup kojim se negira postojanje bolesti i virusa, ovo je skup kojim se želi ukazati na to da u javnom i stručnom prostoru nismo imali prilike čuti i drugo mišljenje i odvagati koje su činjenice na strani mjera. Ovim skupom želimo poručiti da pri donošenju mjera trebaju se uzeti u obzir znanost  i znanstveni podaci a ne dnevno-politički interes i interesi korporacija”, naglasila je.

Također je dodala da Festival slobode nije skup koji se obraća političarima ni eliti, već ljudima kojima je potrebno zajedništvo.

“Želimo poručiti da uvažavamo sve ljude koji misle da su mjere u redu, ali isto tako da zahtijevamo da se uvaži i naše mišljenje koji smatramo da te mjere nisu u redu i da su trebale biti donošene na temelju nekog preispitivanja, a ne diktiranja nekakvih mjera iz drugih struktura”, zaključila je liječnica Ana Demirović.

Na “Festival slobode” je organiziran prijevoz autobusima iz Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke, Istre, te 20 gradova diljem Hrvatske a okupljanju su se pridružili ljudi svih dobnih skupina te roditelji s djecom nezadovoljni Nacionalnim stožerom civilne zaštite i njihovim mjerama za suzbijanje epidemije koronavirusa.

Foto: Screenshot/ RTL Danas

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI