Škoro u okviru demografske politike u Gradu Zagrebu, planira više okrenuti u povratku hrvatskog iseljeništva

Škoro u okviru demografske politike u Gradu Zagrebu, planira više okrenuti u povratku hrvatskog iseljeništva

Čelnik Domovinskog pokreta i kandidat za gradonačelnika grada Zagreba Miroslav Škoro, o demografskoj politici Grada Zagreba je naglasio, kako Grad Zagreb ima dobre demografske mjere, ali da je neke od njih potrebno dodatno unaprijediti te planira više okrenuti i iseljeništvu i rješavanju problema koji koče njihov povratak.

“Mjeru roditelj-odgojitelji svakako pozdravljamo, međutim nju je potrebno dodatno pravno osigurati. Stoga ćemo smanjiti minimalni rok boravišta za korištenje ove mjere s dosadašnjih 5 na 1 godinu te roditeljima, umjesto pravno nesigurnih Zaključaka koji im se trenutno izdaju, izdavati potrebna Rješenja s kojima će biti sigurniji tijekom korištenja ove mjere te moći podizati i kredite. Dodatno, mladim obiteljima moramo dati podršku i na način da im pomognemo u stjecanju nultog radnog iskustva, kao i subvencioniranjem stambenih kredita”, rekao je Miroslav Škoro.

Škoro je rekao da se Domovinski pokret, u okviru demografske politike u Gradu Zagrebu, planira više okrenuti i iseljeništvu i rješavanju problema koji koče njihov povratak. Između ostalog, kako ističe, Hrvatska s mnogim zemljama još uvijek nema potpisane ugovore o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, a problemi postoje i oko priznavanja statusa u okviru mirovinskog i zdravstvenog sustava.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI