Škoro: trebalo bi istražiti kako su zeleno-lijeva koalicija postali politička platforma

Škoro: trebalo bi istražiti kako su zeleno-lijeva koalicija postali politička platforma

Čelniik Domovinskog pokreta i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Miroslav Škoro, gostovao je u studiju N1 televizije uživo i komentirao stanje uoči predstojećih lokalnih izbora rekavši, da bi trebalo bi istražiti kako su zeleno-lijeva koalicija postali politička platforma i odakle su se financirali.

Govoreći o izborima, Škoro je izrazio uvjerenje o prolasku u drugi krug, kazavši da je bolja opcija on od zeleno-lijeve koalicije koja, kako je rekao, odstupa od onoga što bi lijevo trebalo biti.

U nekim normalnim zemljama oni ne bi mogli funkcionirati, rekao je Škoro pa izrazio sumnje u način njihova financiranja.

“Znamo da je u razdoblju od četiri-pet godina udruga koja se zove Institut za političku ekologiju, iako mi nije jasno što je politička ekologija, dobio barem 11 ili 12 milijuna kuna, a od toga je dosta novca došlo iz nekih zaklada iz svijeta, dobili su i veliki novac iz Europske komisije”, rekao je Škoro.

U tom smislu oni dobivaju novac da se bave onime čime se bavi civilno društvo. A kad dobivaju novac da se politički angažiraju i bave političkim pitanjima, trebalo bi istražiti kako su postali politička platforma, kako su taj dio napravili i odakle su se financirali i kako su dobili novac za to, rekao je Škoro.

Bilo bi dobro provjeriti što je napravljeno s tim silnim novcem. Koliko vidim dosta je potrošeno za plaće četvero ljudi i putne troškove, dodao je.

Škoro je komentirao i Tomislava Tomaševića, kandidata platforme Možemo! za gradonačelnika Zagreba.

“Tomašević je lukavo odabran kao čovjek koji ima oca koji je desno orijentiran i strica koji je svećenik, a trebao bi predstavljati platformu koja je zeleno-lijeva”, rekao je Škoro za N1.

Autor/ Totalno/ Izvor/ N1/ Foto: HINA/ Daniel Kasap

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI