Škare Ožbolt žustro odgovorila Tomaševiću: “Grad treba voditi struka, a ne aktivisti”

Škare Ožbolt žustro odgovorila Tomaševiću: “Grad treba voditi struka, a ne aktivisti”

Na jučerašnjem sučeljavanju kandidata na N1, kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević je iznio svoje ideje vezane uz obnovu Zagreba, a koje je prenio portal Index, a na sve to se osvrnula nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt.

Iako inače ne komentira istupe protukandidata, ovoga puta Vesna Škare Ožbolt, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, ima obvezu osvrnuti se na izjave g. Tomaševića tijekom sučeljavanja: „Zanimljivo je kako g. Tomašević tek danas prvi put spominje kako će osnovati ured za obnovu, a ja već mjesecima ističem da će mi prvi potez kao gradonačelnici biti osnivanje Zavoda za obnovu Zagreba, u kojem ću okupiti stručnjake, kako bi se obnova provela brzo i efikasno. Da je potrebno osnovati Zavod, zaključila sam kad sam, u suradnji sa stručnjacima s Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, sastavljala primjedbe na prvi nacrt Zakona o obnovi”, kaže Škare Ožbolt u priopćenju.“

Dodaje da koliko je g. Tomašević nepripremljen za razgovor na ovu temu pokazuje i činjenica da mu nitko od 150 stručnjaka koji već mjesecima, kako sam kaže, pišu njegov program, nije rekao da je rok od 18 mjeseci, kojeg i sam spominje, već odavno počeo teći.

„Iz ovakvih olakih izjava vidi se razlika između aktivističke galame i struke koju ja zagovaram“, zaključuje Škare Ožbolt.

Foto: Stožer Vesne Škare Ožbolt

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI