Škare Ožbolt: Žičara ima tri dimenzije, projekt je užasan, a Bandić odgovoran – “Skupština je eutanazirana”

Škare Ožbolt: Žičara ima tri dimenzije, projekt je užasan, a Bandić odgovoran – “Skupština je eutanazirana”

Bivša ministrica pravosuđa i kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba, odvjetnica Vesna Škare Ožbolt, gostovala je u Novom danu na N1 televiziji i komentirala stanje u Zagrebu.

“Meni se čini da je ovaj model koji je u ovom slučaju Bandić i Upravni sud, zanimljiv model načina kako se funkcionira, a to je da je Bandić nekoliko godina nakon završetka predsjedničke kampanje primao donacije, pa se postavlja pitanje jesu li to više donacije ili dohodak gradonačelnika. Sutkinja, koja se po mom mišljenju trebala izuzeti iz predmeta, donijela je odluku, a njen suprug, koji je javni bilježnik, posluje s Gradom Zagrebom i ima jedan od najvećih prihoda među javnim bilježnicima upravo zbog toga”, rekla je Škare Ožbolt za N1.

To je, kaže, zanimljiv model kako funkcioniraju stvari kad je pravosuđe u pitanju. “Činjenica je da se velik broj slučajeva protiv gradonačelnika, a čini mi se da ih je 13, na hrvatskim sudovima vode izuzetno sporo”, rekla je Škare Ožbolt, dodavši da se o navedenom slučaju o izuzimanju sutkinje trebalo oglasiti Državno sudbeno vijeće, kao i Javnobilježnička komora.

Istaknula je i to da postupci protiv političara općenito idu daleko sporije nego postupci protiv građana te da je to nešto što građane duboko frustrira.

Što se tiče afere Žičara, Škare Ožbolt rekla je da javnost o tome raspravlja već desetak dana, a da se u međuvremenu nitko od pravosudnih institucija nije oglasio. “Nije rekao ni da rade izvide – ništa. Ja mislim da je to potrebno, najaviti građanima da se stvari prate, promatraju, istražuju i da će se sve provesti transparentno u istrazi i do kraja. Ništa od toga nije napravljeno”, rekla je Škare Ožbolt.

Govoreći o kaznenoj prijavi Tomislava Tomaševića protiv Bandića, bivša ministrica pravosuđa rekla je da se radi o privatnoj prijavi i da ne zna koja joj je svrha te da je trebao službeno pozvati DORH i represivni aparat da počne raditi svoj posao.

Škare Ožbolt smatra i da postoje tri dimenzije projekta Žičara.

“Jedna je financijska dimenzija, a to je a je sam projekt izvođenja žičare probijen za preko 100 milijuna kuna. Postavlja se pitanje Zakona o javnoj nabavi i kako se osjećaju svi oni poduzetnici, koji su aplicirali na natječaj, koji je onda dobila firma s najnižom ponudom, da bi onda projekt bio probijen za preko sto milijuna kuna”, rekla je.

“Drugi je koruptivni element, a koji se vidi na snimci od sedam sati, gdje se vidi sva dokumentacija i koji bi trebale istraživati institucije”, nastavila je.

“Treće je taj projekt vizualnog identiteta, koji je stravičan. Ta žičara izgleda užasno i ona je apsolutno ambijentalno neprihvatljiva i narušava vizualni identitet podsljemenske zone”, rekla je Škare Ožbolt, dodavši da su sve prijave koje se podnose, kao i prijetnje gradonačelnika Bandića zapravo pokušaj folklora u javnom prostoru, gdje se pokušava prebaciti odgovornost na nekog drugog, iako je u potpunosti snosi upravo Bandić.

Kritizirala je i rad Gradske skupštine.

“Zagrebačka skupština se pretvorila u sporog puža koji ne prati, ne kontrolira gradonačelnika. Sjetimo se situacije s potresom, Skupština se nije imala snage sastati mjesec i pol dana nakon potresa, a kamoli donositi odluke. Ona je eutanazirana u odnosu na postupke gradonačenika”, rekla je kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba Vesna Škare Ožbolt.

Izvor: http://hr.n1info.com/Vijesti/a579527/Skare-Ozbolt-Zicara-ima-tri-dimenzije-projekt-je-uzasan-a-Bandic-odgovoran.html

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI