Škare Ožbolt se žestoko obrušila na Bandića i gradsku upravu: ONO KAD TI NAKON GODINE DANA UDIJELE CIGLE….

Škare Ožbolt se žestoko obrušila na Bandića i gradsku upravu: ONO KAD TI NAKON GODINE DANA UDIJELE CIGLE….

Bivša ministrica pravosuđa te jedna od najozbiljnijih kandidata za čelno mjesto metropole Vesna Škare Ožbolt sve je aktivnija u utrci za Grad Zagreb, a njezina meta je aktualni gradonačelnik i USKOK-ov optuženik Milan Bandić. Škare Ožbolt se na društvenoj mreži Facebook osvrnula na priopćenje Ureda zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o dodjeli građevinskog materijala Zagrepčanima za nužnu sanaciju njihovih objekata stradalih u potresu u prosincu nako skoro godinu dana od razornog potresa koji je zadesio grad Zagreb.

Objavu prenosimo u cijelosti:ONO KAD TI NAKON GODINE DANA UDIJELE CIGLE….

Danas u Zagrebu počinje podjela građevinskog materijala (cigli) za sanaciju od potresa oštećenih zgrada. Tako su 10 mjeseci od potresa građani Zagreba prvi puta dobili ozbiljniju količinu građevinskog materijala. Prošlo je gotovo godinu dana, a da se niti jedna kuća uz pomoć grada nije obnovila.

Gotovo nevjerojatno.

Organizacija života u krizi je najvažnija stvar, a tu je gradska uprava na čelu s Gradonačelnikom pala na ispitu. Od potresa pa do danas, iz poglavarstva su samo objavljivali pozive, poziv da se prijavi šteta, pa da se procjeni šteta, pa je u srpnju bio poziv da se prijave građani za dobivanje 50 tisuća kuna pomoći, pa su pozivane banke da osiguraju kreditiranje, pa se sada pozivaju građani na prijavu za dobivanje materijala. Uglavnom samo pozivi, ali realizacije nema.

I tako prođe dragocjeno vrijeme. Čak se nisu ni podijelili novci u visini 50 tisuća kuna građanima koji su se do sada prijavili za novčanu pomoć. Tužno da ne može biti tužnije.

Grad Zagreb da je htio, mogao je, do uspostave državnog Fonda za obnovu, sam osigurati određeni novčani fond i privremeno kreditirati građane da si sami izgrade kuće i poprave stanove. Tako bi većina objekata do sada već bila obnovljena, a novac bi građani vratili Gradu kada državni Fond proradi. Ovako gotovo godinu dana od potresa nemamo ništa osim velikog nezadovoljstva, napisala je Škare Ožbolt na Facebooku.

Podsjetimo, u četvrtak iz Ureda zagrebačkog gradonačenika Milana Bandića stiglo je priopćenje da će danas, petak, 8. siječnja počet će podjela građevinskog materijala Zagrepčanima za nužnu sanaciju njihovih objekata stradalih u potresu u prosincu.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Facebook/ Foto: Screenshot/ Izvor/ Twitter

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI