Škare Ožbolt: Zagreb treba stvoriti uvjete za privlačenje investitora za gradnju domova za starije

Škare Ožbolt: Zagreb treba stvoriti uvjete za privlačenje investitora za gradnju domova za starije

Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt, posjetila je Obiteljski dom za starije Rosenberg te je ustvrdila da Zagreb treba stvoriti uvjete za privlačenje investitora koji će graditi domove za treću životnu dob.

Škare Ožbolt je tom prigodom istaknula problematiku i nedostatak domova za starije osobe na području Zagreba.

„Grad treba stvoriti uvjete za privlačenje investitora koji će graditi domove za treću životnu dob, te će tako izgradnja novih domova osigurati smještaj za veći broj ljudi smanjiti cijenu smještaja koja je za umirovljeničke prilike previsoka“, rekla je Škare Ožbolt.

Prilikom posjete razgovarala je s osobama koje borave u domu te ih upoznala s uvođenjem Zagrebačke kartice prema kojoj bi svaki umirovljenik s nižim mirovinama dobio 500 kn mjesečno, koje bi u tom mjesecu trošio na proizvode i usluge zagrebačkih obrtnika, kulturnih i sportskih događanja koji se inače financiranju iz gradskog proračuna.

„Na taj će se način poboljšati život umirovljenika, podići razvoj sporta, kulture i obrtnika, a novac ponovno vratiti u gradski proračun“, kazala je Škare Ožbolt korisnicima doma za starije osobe “Rosenberg” u Zagrebu.

“Svojim programom poboljšat ću status umirovljenika, zdravstvenu skrb i kvalitetu života kako bi pokazala razinu skrbi i brige kao izraz poštovanja prema osobama treće životne dobi”, poručila je kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt.

Foto: Press Stožer Vesne Škare Ožbolt

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI