Škare Ožbolt: Vrijeme je da Zagrebačkim Tržnicama vratimo povijesni značaj i stari sjaj u modernom ruhu

Škare Ožbolt: Vrijeme je da Zagrebačkim Tržnicama vratimo povijesni značaj i stari sjaj u modernom ruhu

Vesna Škare Ožbolt, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba, ovih dana obilazi zagrebačke tržnice, jedan od najpoznatijih simbola grada te se tom prigodom osvrnula na poteškoće i probleme s kojima su suočene „zagrebačke kumice“, trgovci i obrtnici.

Tržnice Grada Zagreba su njegov jedinstveni simbol. Svaka od njih ima svoju draž, te plijene pažnju bogatstvom okusa i mirisa, ali i svojom tradicijom. Tržnice su, naročito Dolac, posljednjih nekoliko godina postale mamac za strane i domaće posjetitelje.

Međutim, godine neulaganja i sustavnog zanemarivanja pridonijeli su tome da tradicionalne zagrebačke tržnice, koje čine duh grada, padaju u zaborav. Tržnice Grada Zagreba bi trebale biti životopisno mjesto na kojem se spajaju različite generacije, domaća hrana i proizvodi, ali i ono što ovakva mjesta u gradu čini posebnim. Ali ona sve više gube te osobine.

„Zbog suvremenog načina života, ali i trendova u potrošnji potreban je zaokret u razmišljanju i svojevrsna promjena koncepta kako bi se u potpunosti revitalizirao ovaj simbol starog Zagreba“ kazala je Škare Ožbolt, te iznijela svoj plan njihove revitalizacije preoblikovanjem u suvremene boutique tržnice.

„Uređenjem prilaza tržnicama, popločavanjem, uređenjem sadržaja i postavljanjem novih drvenih kućica, svakom zagrebačkom placu vratit ćemo stari sjaj u novom ruhu, a Zagrepčanima i našim gostima omogućiti da na tržnicama ponovno kupuju svježe, domaće i zdrave proizvode“ rekla je Škare Ožbolt.

Želeći proširiti i još više iskoristiti njihov potencijal, Škare Ožbolt predlaže da tržnice postanu mjesto društvenog života Zagrepčana, organizirajući na njima povremene envent-e.

„Predložit ću, nakon što uredimo tržnice, da se na istima povremeno održavaju jutarnja i popodnevna acoustic druženja sa zagrebačkim glazbenicima, kako bismo zagrebačkim obiteljima vratili omiljeno mjesto druženja“, najavila je Škare Ožbolt.

Foto: Press Stožer Vesne Škare Ožbolt

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI