Škare Ožbolt: RASPRODAJA ZAGREBAČKE IMOVINE – REZULTAT LOŠEG UPRAVLJANJA

Škare Ožbolt: RASPRODAJA ZAGREBAČKE IMOVINE – REZULTAT LOŠEG UPRAVLJANJA

Vesna Škare Ožbolt, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba u utorak je na društvenoj mreži Facebook komentirala najavu natječaja Zagrebačkog Holdinga na kojem se stavlja u prodaju 5 nekretnina te je poručila, da je rasprodaja zagrebačke imovine rezultat lošeg upravljanja.

Objavu prenosimo u cijelosti.

RASPRODAJA ZAGREBAČKE IMOVINE – REZULTAT LOŠEG UPRAVLJANJA

Zagrebački Holding objavio je natječaj na kojem stavlja u prodaju 5 nekretnina u svojem vlasništvu, nadajući se kako će zakrpati ogromne minuse nastale zadnjeg desetljeća nesposobnog upravljanja. Koja normalna kompanija ili konzorcij bi i dalje držao istog direktora ili upravu a da im konstantno bilježi gubitke i dugove? Mislite li da bi Elon Musk ili Mate Rimac imali ovakvu upravu te uspjehe koje sada imaju? Ne samo da oni ne bi imali, nego niti jedna ozbiljna kompanija ili holding! Smatram da nije demokratska praksa da se pred kraj mandata vrijedne nekretnine stavljaju u prodaju. Ovo je još jedan pokazatelj ne brige i nesposobnosti gradonačelnika i njegovih namještenika. Treba naučiti gospodariti i biti sposoban uprihoditi profit od svoje imovine a ne stvarati zaduženja, naravno ovo nije njihova imovina pa koga briga, platit će građani. Nema gradske uprave na svijetu koja prodaje, to je znak da nije dobro upravljala svojom imovinom! Ovim natječajem i prodajom Zagrebački Holding planira uprihoditi 224.538.575,67 kuna. Zagrabački Holding se hvali investicijama, naravno lako je sa tuđim novcem pretakati iz šupljega u prazno. Lako je dizati #kredite i glumatati financijsku i korporacijsku održivost Grada, dok gradska blagajna ne da je prazna nego i nje više nema. Kao pijani milijarderi razbacuju se sa gradskom imovinom i bilježe velike korporacijske uspjehe. Prekrasno, možda ih i #Goldman #Sachs angažira za pomoć u upravljanju, jer prema hvalisanju jedino sa takvim ozbiljnim korporacijama zavrjeđuju angažman. Ovo sve drugo je previše jadno za njih pa tako i imovina koju sad prodaju, što će im to, samo briga manje a koja kuna opet u financijsko izvješće izvrsnog i uspješnog poslovanja Holdinga!

Kada postanem gradonačelnica ovakvog lošeg i fake upravljanja sigurno neće biti! Zajedno za bolji Zagreb, uskoro!, zaključila je Škare Ožbolt.

Izvor/ Facebook/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI