Škare Ožbolt povodom Svjetskog dana svijesti o autizmu: Zagreb će dobiti Kampus inkluzije s edukativnim dijagnostičkim i rehabilitacijskim sadržajima

Škare Ožbolt povodom Svjetskog dana svijesti o autizmu: Zagreb će dobiti Kampus inkluzije s edukativnim dijagnostičkim i rehabilitacijskim sadržajima

Vesna Škare Ožbolt, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba, povodom Svjetskog dana svijesti o autizmu ističe važnost aktivnijeg angažmana Grada na tu temu.

Danas se obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu, čime se želi skrenuti pozornosti javnosti na sve veći problem koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine života i uglavnom traje do kraja života. „Kada imate problem, ne treba vam plan – treba vam trenutačno rješenje za sada i ovdje”, rekla je osoba s posebnim potrebama.

Tim povodom Vesna Škare Ožbolt podijelila je svoja razmišljanja o potrebi još aktivnije brige Grada Zagreba za osobe s poteškoćama u razvoju.

„Problemi koje imaju osobe s poteškoćama u razvoju, kontradikcije prava i zakona, roditelji koji nisu upoznati sa svojim pravima, samo su neki od problema koji nas upućuju na još jače i organizirano djelovanje“, rekla je Škare Ožbolt, te obećala: „Kad postanem gradonačelnica Zagreba namjera mi je organizirati na gradskom zemljištu (cca 30ha) tzv. Kampus inkluzije s edukativnim, dijagnostičkim i rehabilitacijskim sadržajima u kojem bi za osobe s posebnim potrebama bio organiziran cjelodnevni boravak“.

Kampus inkluzije, koji najavljuje Škare Ožbolt, uključivao bi školu, likovne radionice, terapijsko jahanje, poljoprivredne aktivnosti i sve druge potrebne sadržaje. Kampus bi imao i smještaj za roditelje. Cilj ovakvog projekta je imati sve potrebne sadržaje na jednom mjestu i uz uključenost Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta, pojedinaca i udruga, ostvariti novu kvalitetu života.

„Sredstva EU su dostupna za ovakve projekte, a na nama je da ih realiziramo“, poručuje Škare Ožbolt, te za kraj citira talijanskog povjesničara Cesare Cantù: „Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem”.

Foto: Press Stožer Vesne Škare Ožbolt

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI