Škare Ožbolt povodom Međunarodnog dana narcisa: Žene, pazite na svoje zdravlje

Škare Ožbolt povodom Međunarodnog dana narcisa: Žene, pazite na svoje zdravlje

U subotu povodom Međunarodnog dana narcisa, Vesna Škare Ožbolt, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba, donirala je 1.000 narcisa Udruzi P.I.N.K. life te poručila ženama da paze na svoje zdravlje.

Dan narcisa humanitarna je akcija, koja se održava prve subote proljeća. Na Cvjetnom trgu u Zagrebu prodajom narcisa se prikupljaju sredstva namijenjena prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Narcise najavljuju dolazak proljeća, simbol su života i nade. Obilježavanjem tog dana, podsjećamo na potrebu preventivnih pregleda i na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju.

U priopćenju je naglasila, Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke žene u dobi od 50-69 godina se pozivaju na besplatni mamografski pregled svake dvije godine. Pregledom se mogu otkriti promjene na dojci i do dvije godine ranije od pojave kliničkih simptoma (promjene na koži dojke, pojave iscjetka ili kvržice). Prvi mamografski pregled svaka žena treba napraviti između 38-40. godine života, a žene s pozitivnom obiteljskom anamnezom za rak dojke i ranije. Cilj programa je otkriti rak dojke u što ranijoj fazi te smanjiti smrtnost od raka dojke za 25-30%.

Udruga Pogled iz novog kuta – life (P.I.N.K. – life) svojim radom nastoji poboljšati kvalitetu života osobama koje boluju od malignih bolesti, osobama starije životne dobi i djeci bez adekvatne roditeljske skrbi. Vezano na maligne bolesti, udruga ima za cilj stvaranje svijesti građana o važnosti prevencije oboljenja od malignih bolesti te omogućavanje kvalitetne dijagnostike, liječenja i rehabilitacije oboljelih. Kao znak podrške, Vesna Škare Ožbolt je donirala 1.000 narcisa ovoj udruzi i poručila: „Žene, pazite na svoje zdravlje.“

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI