Škare Ožbolt poslala znakovitu poruku: Klijentelistička mreža u Zagrebu približava se kraju

Škare Ožbolt poslala znakovitu poruku: Klijentelistička mreža u Zagrebu približava se kraju

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt komentirala je ankete koje pokazuju da je ona jedna od najozbiljnijih kandidata za zagrebačku gradonačelnicu te se osvrnula na prozivke i laži o financiranju njezine kampanje.

Priopćenje Vesne Škare Ožbolt prenosimo u cijelosti.

[KLIJENTELISTIČKA MREŽA U GRADU ZAGREBU PRIBLIŽAVA SE KRAJU]

Proteklih dana, odmah po objavi još jedne ankete koja je pokazala da sam jedna od najozbiljnijh kandidatkinja za pobjedu na izborima, otvorena je tema transparentnosti financiranja moje kampanje. Kandidat HDZ-a (kud baš on?!) pokrenuo je napad, govoreći o nekakvoj “višemilijunskoj kampanji Vesne Škare Ožbolt”.

Davor Filipović proziva nezavisnu kandidatkinju za netransparentnost financiranja izborne kampanje, a s druge strane istoga dana voditelj kampanje zagrebačkoga gradonačelničkog kandidata šalje članstvu naputak u kojem ih traže da hvale “vladin Covid-dodatak za umirovljenike”. Kao da HDZ ili Vlada HDZ-a umirovljenicima daju svoj novac, a ne novac svih nas! To je dokaz kako se neće prezati ni od obmanjivanja javnosti, ne bi li birače uvjerili da svoj glas daju njihovim kandidatima na lokalnoj razini. Valjda se od Zagrepčanki i Zagrepčana očekuje da za “Covid-dodatak” zahvale Davoru Filipoviću koji se ionako ponaša kao da se kandidira za Vladinog povjerenika, a ne za gradonačelnika Zagreba?

Davor Filipović je alibi kandidat HDZ-a pripreman zapravo za novi mandat Milana Bandića. Uz to, čak nije ni bio prvi odabir HDZ-a, nego samo zamjena za Damira Vanđelića čijem zahtjevu za trenutnim raskidanjem koalicije s BM365 HDZ nije želio udovoljiti. Nakon smrti gradonačelnika Bandića, na Filipovića je “pao teret” zadržavanja okoštale klijentelističke mreže u Zagrebu, koja je osobito u zadnja dva mandata koalicije HDZ-BM365 dodatno raširena. Ta klijentelistička mreža dovela je grad Zagreb do današnjega stanja. Gradska vlast koja je pokazala potpunu inertnost po pitanju obnove našega grada, pa mi i godinu dana nakon obnove nemamo niti plan kako cemo obnoviti Zagreb, kamoli da je bilo što obnovljeno.

Jedino što g. Filipovića veže s gradom Zagrebom su četiri godine (2017-2021.) koje je bio gradski zastupnik vladajuće gradske koalicije, za čije je oduke sve te 4 godine “dizao ruku”. Izabran je s liste HDZ-a kao sedmi, što pokazuje njegovu relevantnost unutar HDZ-a. Kandidat s nedostatkom liderstva.

Što se tiče moje kampanje, nju financiram većinom iz vlastitih sredstava i malim dijelom putem donacija. Kampanja se ni u kom slučaju ne može nazivati milijunskom, još manje višemilijunskom. Radi se ukupno o 30-ak “jumbo plakata” i online kampanji, uglavnom putem društvenih mreža. Iza moje kampanje ne stoje nikakvi stranački fondovi, niti direktori državnih poduzeća, kao iza kampanje kandidata HDZ-a.

Potpuno mi je razumljiv strah kandidata vladajuće gradske koalicije, i to zbog toga što je došlo vrijeme za polaganje računa građanima Zagreba, rekla je Škare Ožbolt u priopćenju.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI