Škare Ožbolt položila vijenac Maksimirskim braniteljima

Škare Ožbolt položila vijenac Maksimirskim braniteljima

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu grada Zagreba, Vesna Škare Ožbolt, u nedjelju je posjetila Remete. Zajedno sa svojim kandidatima za GČ Maksimir, položila je cvijeće na spomen – ploču Maksimirskim vitezovima obrambenog Domovinskog rata.

Vesna Škare Ožbolt obišla je i spomenik o. Vjenceslavu Mihetecu, pred kojim je g. Vlado Bartolec recitirao svoju pjesmu o Gradu heroju, Vukovaru.

Prije četiri godine na Bukovcu je postavljen spomenik, a 2018. godine je otvoren i park u spomen na oca Vjenceslava Miheteca.

Okupljeni mještani u znak poštovanja okupljaju se u znak sjećanja na pokojnog Slaveka, kako su ga od milja zvali njegovi župljani. Karmelićanin Mihetec bio je dugogodišnji župnik remetske župe “Uznesenja blažene Djevice Marije” i upravitelj svetišta “Majke Božje Remetske”.

Pokojni Slavek je od 1994. do 2012., tj. do ukinuća emisije „Hvaljen Isus i Marija“, uređivao je istu emisiju na Radio Sljemenu, a tekstovi tih emisija sabrani su i objavljeni u dvije knjige. Bio je glas mira i glas nade hrvatskim braniteljima.

Remete su čvrsto povezane s Kaptolom i sa Zagrebom, jer su njegov nerazdvojni dio od starine.

U nastavku obilaska nezavisna je kandidatkinja posjetila i prostor tzv. “stare škole” u Remetama, koja dugi niz godina zjapi prazna.

Prostor je unazad nekoliko godina zapaljen, a zemljište oko njega neuredno i puno otpada. S prostora stare škole pruža se predivan pogled, a Remećani i njihovi gosti nemaju priliku u istome uživati.

Uz staru školu, lokalni Remećani, kandidati za GČ Maksimir na nezavisnoj listi Vesne Škare Ožbolt pokazali su nezavisnoj kandidatkinju za gradonačelnicu napušteno tenisko igralište na Vincu.

Remete su glavno marijansko svetište grada Zagreba i nakon Marije Bistrice drugo po važnosti u središnjoj Hrvatskoj. Gospa Remetska nosi naslov Fidelissima Mater Advocata Croatiae Sanctissima Virgo Remetensis, tj. Najvjernija Majka Odvjetnica Hrvatske Presveta Djevica Remetska, te su joj se kroz povijest molili i utjecali brojni hrvatski vladari i velikani.

Remete i remetsku crkvu Zagrepčani uvijek rado i često posjećuju, a i sam sv. Otac, papa Ivan Pavao, koji nas je dvaput počastio svojim visokim posjetom, spomenuo je remetsko svetište.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI