Škare Ožbolt se osvrnula na zapuštene zagrebačke tržnice: “Kad postanem gradonačelnica tržnice u gradu Zagrebu biti će lijepo opremljene, prepoznatljive po svojim sadržajima. Na korist i zadovoljstvo Zagrepčana”

Škare Ožbolt se osvrnula na zapuštene zagrebačke tržnice: “Kad postanem gradonačelnica tržnice u gradu Zagrebu biti će lijepo opremljene, prepoznatljive po svojim sadržajima. Na korist i zadovoljstvo Zagrepčana”

Nekadašnja ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt koja je serijom plakata s natpisom Dolazi nam gradonačelnica, najavila kandidaturu na lokalnim izborima i borbu za gradonačelnicu Zagreba na društvenoj mreži Facebook osvrnula se na loše stanje zagrebačkih tržnica pogotovo zapušten Trešnjevački plac.

Objavu Vesne Škare Ožbolt prenosimo u cijelosti.

TREŠNJEVAČKI PLAC

Niti u najsiromašnijem dijelu Tangera (Maroko) tržnice ne izgledaju tako zapušteno kao što izgledaju štandovi s tekstilnom robom na Trešnjevačkom placu. Pokidane cerade, truli kiosci iz kojih se širi miris vlage, raspucani asfalt između štandova u kojima se skupljaju lokve s vodom. To je slika današnjeg placa na Trešnjevci.

Zato su cijene najma paprene,1.800,00 kuna iznosi mjesečni najam za pokidani i polovni štand. A dnevnog prometa nema ni za 100 kuna.

Iako su gradske vlasti javno obećale da će tijekom tkz. „lockdowna“ svi iznajmljivači biti oslobođeni plaćanja zakupa, to se nije dogodilo, najamnina nije smanjena i nisu isplaćene potpore zbog COVID-19. Unajmljivači lokala na tržnici, zatvoreni zbog virusa i dalje su prisiljeni plaćati punu najamninu. Neki su prisiljen podići kredit kako bih platili najam prostora, a trenutno ne posluju.

Ništa bolje nije niti na dijelu gdje se prodaje voće i povrće. Klupe stare i po 30 godina, već su na nekim dijelovima raspadnute, Izdaci su visoki, 560 kn mjesečno prodavači moraju odvojiti za najam štanda, dnevno još moraju plaćati 55 kn svaki štand po četvornom metru, vagu, bez obzira što je njihova plaćaju 14 kn dnevno, suncobran 14 kn dnevno, a svake dvije godine moraju baždariti vagu što je dodatnih 350 kuna.

Gdje odlaze svi ti novci? Tržnica se svaki dan samo pomete, vrlo rijetko pere. Umjesto Gradskih tržnica to učini jaka kiša i tako ispere prljavštinu i bakterije.

To je slika današnjeg Trešnjevačkog placa jednog od najljepših dijelova kultnih lokaliteta Zagreba.

Za razliku od Zagrebačkih tržnice u Ljubljani tržnice žive cijeli dan i sadržaji se odvijaju do kasno navečer, svaka klupa je natkrivena prekrasnim dizajnerskim suncobranima, svaka klupa ima priključak za wi-fi, rasvjeta tržnice izgleda predivno, tržnica blista od čistoće.

Kad postanem gradonačelnica nećemo više „delati“, nego će se ozbiljno raditi, sve tržnice u gradu Zagrebu biti će lijepo opremljene, prepoznatljive po svojim sadržajima. Na korist i zadovoljstvo Zagrepčana, napisala je Škare Ožbolt.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Facebook/ Foto: Privatna arhiva Vesna Škare Ožbolt

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI