Škare Ožbolt očitala bukvicu Troskotu i Dujmoviću: “Ovim putem javno i jasno ponavljam da se ne planiram baviti ideološkom podjelom, jer smo u lokalnim izborima grada koji je na štakama”

Škare Ožbolt očitala bukvicu Troskotu i Dujmoviću: “Ovim putem javno i jasno ponavljam da se ne planiram baviti ideološkom podjelom, jer smo u lokalnim izborima grada koji je na štakama”

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Vesna Škare Ožbolt, gostovala je jutros u emisiji Argumenti na Hrvatskom katoličkom radiju, uz Zvonimira Troskota kao kandidata MOST-a i Tihomira Dujmovića, analitičara koji je otvoreno u svojim analizama navijao za predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škoru.

Time bi se moglo zaključiti da su danas u studiju gostovala dva kandidata za gradonačelnika i glasnogovornik trećeg kandidata, Miroslava Škore, navodi se u priopćenju.

Dok je Škare Ožbolt objašnjavala razloge svoje kandidature i predstavljala svoju viziju obnove Zagreba od potresa, Dujmović je, na poprilično neugodan način, inzistirao na ideološkim temama, počevši s pitanjem rušenja određenih spomenika.

Kao što Vesna Škare Ožbolt uporno naglašava, Grad Zagreb nalazi se u najvećoj krizi dosad. Prošlogodišnji potres nanio je gradu ogromnu štetu, a godinu dana kasnije stanje je nepromijenjeno. Upravo zato gđa Škare Ožbolt surađuje sa stručnjacima i pruža građanima Zagreba konstruktivna i konkretna rješenja i ideje, jer se s obnovom grada već kasni. Građani Zagreba, posebice podsljemenske zone, ostali su bez svojih domova, žive kod susjeda i rodbine ili u kontejnerima. U samom centru grada opasno je raditi ili uopće prolaziti pješice. To Škare Ožbolt smatra problemima koji trebaju biti prvi fokus gradonačelnice Zagreba.

Nadalje, Škare Ožbolt ističe da ideološke teme, na kojima inzistira Dujmović i njemu slični, upravo postoje kako bi se radile podjele odnosno raskoli među ljudima. Ideološkim podjelama nijedna kuća neće biti obnovljena i nijedna obitelj se neće moći vratiti u svoj dom.

Škare Ožbolt pita Dujmovića, što je važnije – baviti se nazivima ulica, trgova ili spomenicima iz bivših režima ili pružiti našim građanima obnovu njihovih domova i vratiti im normalan život?

“Ovim putem javno i jasno ponavljam da se ne planiram baviti ideološkom podjelom, jer smo u lokalnim izborima grada koji je na štakama i čiji su stanovnici nesretni i tužni. Moj temeljni cilj bio je i ostaje obnova grada Zagreba, a sigurno neću biti rob ideoloških podjela. Ja ću biti gradonačelnica “SVIH” građana Zagreba!”, naglašava Škare Ožbolt u priopćenju.

Foto: PRESS Stožer Vesne Škare Ožbolt

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI