Škare Ožbolt o neukusnim ispadima gradonačelnika: “svemu dođe kraj pa će i Bandićevim ispadima, nedostojnima čovjeka koji bi trebao voditi hrvatsku metropolu”

Škare Ožbolt o neukusnim ispadima gradonačelnika: “svemu dođe kraj pa će i Bandićevim ispadima, nedostojnima čovjeka koji bi trebao voditi hrvatsku metropolu”

Bivša ministrica pravosuđa i aktualna nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Vesna Škare-Ožbolt osvrnula se na izjavu Bandića u emisiji Radio Sljemena koju je gradonačelnik Milan Bandić dao u srijedu ujutro, a koja je izazvala zgražanje hrvatske javnosti.

Bandić se ponovo ponio sramotno te posegnuo za verbalnim omalovažavanjem.

Bandić je voditelju u emisiji Radio Sljemena rekao da mu je drago što ga vidi, da ga nije bilo dva tjedna, a zatim dodao neprimjereni komentar da bi mu bilo draže da su s njim umjesto njega njegove kolegice.

“Više bih volio da su dame sa mnom u kombiju, nego muškarci. Ali i vas ću progutati, nema problema”, rekao je Bandić.

Na sve to se osvrnula Škare Ožbolt rekavši da Bandić očito nije ništa do sada naučio.

“Ovo nije prvi puta Bandiću da ima ovakve ispade na račun žena, a posebno je zanimljiv trenutak u kojem izriče vulgarne komentare, upravo kada svjedočimo stotinama iskaza žena koje su pretrpjele seksualno zlostavljanje i ponižavanje. Žao mi je što gradonačelnik Grada Zagreba ima tako nisku razinu javnog komuniciranja”, kaže Vesna Škare-Ožbolt u kratkom komentaru za portal Direktno.hr

Škare Ožbolt dodaje da to što je Bandić oduvijek okružen brojnim ženama suradnicama, očito ga nije ništa naučilo, jer prečesto ‘izletava’ s neprimjerenim izjavama koje bi se mogle protumačiti i kao omalovažavanje žena.

“Pritom podsjećam i da je u puno navrata bio iznimno neugodan i grub te se prostački ponio i prema ženama novinarkama, vjerujući da je nedodirljiv. To se možda sada tako i čini, ali svemu dođe kraj pa će i ovakvim neukusnim ispadima, nedostojnima čovjeka koji bi trebao voditi glavni grad, hrvatsku metropolu”, kaže Vesna Škare-Ožbolt u kratkom komentaru za portal Direktno.hr

Škare Ožbolt je ustvrdila da je ni ova izjava “od Bandića ne iznenađuje”.

HND često upozorava da su meta Bandićevih napada kolegice i kolege s Hrvatskog radija, HTV-a, RTL-a i Nove TV, a posebno zabrinjava što se najčešće okomljuje na novinarke.

Svjedočili smo brojnim primjerima seksističkog obraćanja gradonačelnika upućenog novinarkama ili izjava koje su bile uvredljive ili omalovažavajuće prema svim ženama temeljem spola, a što nije u skladu s odredbama Zakona o ravnopravnosti spolova.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Direktno.hr/ Foto: Izvor/ Arhiva Vesna Škare Ožbolt/ Nacional.hr/ Saša Zinaja

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI