Škare Ožbolt: NAJGORE JE DIJELITI LJUDE U NESREĆI! JESU LI ZAGREPČANI GRAĐANI DRUGOG REDA?

Škare Ožbolt: NAJGORE JE DIJELITI LJUDE U NESREĆI! JESU LI ZAGREPČANI GRAĐANI DRUGOG REDA?

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu grada Zagreba Vesna Škare Ožbolt na društvenoj mreži Facebook osvrnula se na Zakon o Obnovi grada Zagreba i okolice te ukazala na propuste gradskih i državnih institucija u dopunama zakona o obnovi nakon potresa 29. 12. koja je nanijela veliku nepravdu građanima Zagreba stradalih u razornom potresu koji još uvijek od prošle godine žive u neizvjesnosti.

Objavu Vesne Škare Ožbolt prenosimo u cijelosti.

NAJGORE JE DIJELITI LJUDE U NESREĆI!
JESU LI ZAGREPČANI GRAĐANI DRUGOG REDA?

Obitelj u Čučerju koju sam posjetila ostala je bez svoje kuće u potresu u ožujku prošle godine. Žena ne radi, muž je ostao bez posla u valu otpuštanja od corone, imaju dvoje djece i očajni su jer im se život pretvorio u noćnu moru. Godinu dana žive u kontejneru i čekaju da se pokrene obnova. Nemaju ni za biljeg na formularu, a kamo li za 20% učešća za obnovu. Slična situacija je i kod ostalih stanovnika rubnih područja i sela oko Zagreba i Krapinsko zagorske županije.

Dopuna zakona o obnovi nakon potresa 29. 12. nanijela je veliku nepravdu tim ljudima. Najgore je dijeliti ljude u nevolji.

Zagrepčani i stanovnici Krapinsko-zagorske županije moraju sudjelovati u obnovi s 20 posto troškova, a ostalima obnovu plaća država. To je suprotno Ustavu!

Živjeti u gospodarski razvijenijem Zagrebu ne znači da građani imaju novaca. I u Zagrebu žive siromašni i oni koji si ne mogu platiti obnovu, isto kao i na Banovini. Ukoliko Sabor izglasa ovakav zakon u kojem potiče nejednakost građana podnijet ću Ustavnom sudu Zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o obnovi od potresa.

Zagrepčani ovo ne zaslužuju! Zagrepčani ne smiju biti kažnjeni zato što žive u Zagrebu. Ja ću se boriti za njih!

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Facebook/ Foto: Privatna arhiva Vesna Škare Ožbolt

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI