Škare Ožbolt na debati otresla HDZ-ovog Filipovića: “Nijedan direktor javnog poduzeća koji hoda okolo po medijima me ne financira kao vas, moju kampanju ne financira nitko”

Škare Ožbolt na debati otresla HDZ-ovog Filipovića: “Nijedan direktor javnog poduzeća koji hoda okolo po medijima me ne financira kao vas, moju kampanju ne financira nitko”

Sveučilište Vern organiziralo je debatu četvero kandidata za gradonačelnika Zagreba, a sučeljavanje se pretvorilo u burnu raspravu između nezavisne kandidatkinje Vesne Škare Ožbolt i HDZ-ovog Davora Filipovića.

Škare-Ožbolt je predstavljanje započela svojom ulogom u mirnoj reintegraciji.

“Ja sam mlada krenula u visoku politiku u vrijeme stvaranja hrvatske države. Vodila sam izazovne stvari, vodila sam mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja, koja je proglašena najboljom u svijetu. Kao ministrica pravosuđa napravila sam ozbiljne reforme. Nisam uzela niti jednu privilegiju, nego sam otišla na tržište, baviti se privatnom praksom, postala sam odvjetnica. Želim pokazati iskustvo i znanje te se uključiti u bitku za bolji grad. Za razliku od kolega imam više iskustva”, rekla je Škare Ožbolt.

Krenulo sa izgradnjom studenskog kampusa Borongaj – Kronologija sukoba:

Škare Ožbolt: ‘Svi pričaju o Borongaju, a ja o tome možda znam najviše jer sam radila na tome, a taj problem je imovinsko-pravno riješen. Nažalost sveučilište je odlučilo da se kampus neće rješavati’.

Filipović: ‘Dopustite studentima da procjene tko zna najviše, nemojte provocirati, zašto govorite da znate više od ostalih’.

Škare Ožbolt: ‘Od 90-ih sam bila na najvišim političkim dužnostima, nikad nisam bila predsjednica Uprave Hrvatskih šuma, a vi to jeste, nikad moju kampanju nije financirala stranka, tj. jest jednom, svoju kampanju financiram sama’.

FIlipović: ‘Kad vas se sluša, moglo bi se misliti da nije bilo pokojnog predsjednika Franje Tuđmana, a niti branitelja’.

Pa je krenulo prioritetnim planom za mlade

Škare Ožbolt: ‘Do mladih se može doći, ovo su najvažniji izbori u zadnjih 20 godina, završava razdoblje koje je grad dovelo u krizu i do nekvalitetnog načina života, mladi su najbolji da dignu svoj glas i prosvjeduju protiv svega lošega što je bilo u zadnjih 20 godina’.

Filipović: ‘Iznenadili ste me pozivom da mladi izađu na prosvjed’.

Škare Ožbolt: ‘Ovo su izbori u kojima treba izaći na glasovanje, grad je danas na štakama, a da to jest prosvjed, to je kreativan poziv da se promijeni stanje u gradu’.

Škare Ožbolt: ‘Bunt na ovim izborima treba biti pozitivan bunt. Tomaševića cijenim, ali mislim da nema dovoljno iskustva, za vođenje grada mu treba iskustva jer je pao na nekim administrativnim pitanjima u Skupštini’.

Filipović: ‘Sad je kolegica počela hvaliti Tomaševića, krajnje je vrijeme da Klisović pozove svoje birače da glasuju za mene’.

Škare Ožbolt Filipoviću: ‘Iz koje ste bajke izašli. Dva mandata ste u vlasti s Milanom Bandićem, sav uspjeh i neuspjeh je rezultat vas. Glasali ste za svaki njegov prijedlog’.

Filipović: ‘Ne znam zašto ste toliko nervozni. Sad ću vas pitati, možete li pokazati tko plaća vašu kampanju, a svaki put spominjete proračun. Pogledajte remetinečki rotor, pogledajte tramvaje, ja sam se angažirao oko toga’.

Škare Ožbolt: ‘Nijedan direktor javnog poduzeća koji hoda okolo po medijima me ne financira kao vas, moju kampanju ne financira nitko’.

Škare Ožbolt: ‘Treba ga ozbiljno restrukturirati, ima sjajnih rješenja, treba napraviti odjel gdje će svaki mladi čovjek doći i ponuditi svoju ideju’.

Škare Ožbolt Filipoviću: ‘Izvana djelujete kao interesna skupina koje je držala štangu Bandiću. Niste ni vi bili prvi izbor HDZ-a za gradonačelnika, jer je Vanđelić rekao da će raskinuti koaliciju sa strankom BM365.

Filipović: ‘Vidi se da vi niste bili u Skupštini. Sve sam u životu radio pošteno, a od vas očekujem da svima pokažete tko vam financira kampanju’.

Škare Ožbolt Filipoviću: Znate li tko financira moju kampanju?

Filipović: ‘Nadam se da ćete vi to javno objaviti. Svi se kunu u transparentnost, a ni t od transparentnosti’.

Škare Ožbolt Filipoviću: ‘Počela sam kampanju u 8, mjesecu postavljanjem plakata, platila sam svaki 350 kuna. Sama financiram kampanju’.

Škare Ožbolt: Imam veliko iskustvo, nisam sudjelovala u pričama vezanim za dva mandata, nisam pridonijela tome da Zagreb bude na štakama. Radila sam u privatnom sektoru, nisam imala privilegije koje je imao Filipović. Ja sam prije svega borbena osoba sa znanjem, iskustvom i jakim karakterom.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI