Škare Ožbolt: Davor Filipović – nebitan i ničiji, Tuđman bi ga naglavačke izbacio iz HDZ-a

Škare Ožbolt: Davor Filipović – nebitan i ničiji, Tuđman bi ga naglavačke izbacio iz HDZ-a

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt ponovo se osvrnula na laži i podmetanja HDZ-ovog kandidata Davora Filipovića koji kaže da ona planira podržati Tomaševića u drugom krugu rekavši, da se upravo HDZ nalazi s Tomaševićem, očajnički tražeći način ostanka na vlasti te je rekla da Franjo Tuđman sada vidi HDZ-ovog kandidata Filipovića i koliku je štetu učinio Zagrepčanima podržavajući sumnjive projekte, naglavačke bi ga izbacio iz HDZ-a.

Najveći politički salto mortale HDZ-a bio je onog trenutka kad je stigla vijest da je Milan Bandić umro, a oni zaglavili s Filipovićem, cijepljenim (u svojoj tvornici cjepiva) od politike, kaže Škare Ožbolt u priopćenju.

“U dugogodišnjem političkom životu, nagledala sam se svakakvih podvala, ali moram priznati da je ova HDZ-ova podvala jedna od najočajnijih. Posljednjih dana visokopozicionirani HDZ-ovci ispričavaju mi se zbog primitivnog ponašanja svojeg kandidata. Kako mi kažu, na Filipovića HDZ ne računa. HDZ računa na Jelenu Pavičić Vukičević i premreženu interesnu skupinu koju za sobom vuče njezin zamjenik, Ivica Lovrić. Treba zadržati postojeće pozicije i postojeće interese. Govoreći o panici i hvatanju za glavu, Filipović opisuje sebe. On je jedini kandidat za gradonačelnika Zagreba koji ne nosi listu svoje stranke za Gradsku skupštinu. To je dovoljan pokazatelj koliko ga vlastita stranka cijeni i drži do njega”, naglašava Škare Ožbolt.

Licemjerno je da HDZ i Filipović šire lažne vijesti da planiram podržati Tomaševića u drugom krugu, a upravo se HDZ nalazi s Tomaševićem, očajnički tražeći način ostanka na vlasti, ističe.

“Lažno se pozivati na Franju Tuđmana ne mogu ja, nego on. Da Franjo Tuđman vidi Davora Filipovića, kako se ponašao u koaliciji s Bandićem, a sad s Jelenom Pavičić Vukičević i koliku je nepopravljivu štetu učinio Zagrebu, dižući ruku za propale i sumnjive projekte, naglavačke bi ga izbacio iz HDZ-a. Tako da mu je bolje da ne spominje Franju Tuđmana”, rekla je Škare Ožbolt te je dodala: “Jednom je predsjednik Tuđman one koje je smatrao branom napretka nazvao “jalnuškim diletantima”. Tako bi nazvao i Davora Filipovića.”

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI