Mikulić: Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine o dječjoj bolnici u Blatu

Mikulić: Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine o dječjoj bolnici u Blatu

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) u utorak je najavio 16. skupštinsku sjednicu, prvu nakon ljetne stanke, koja će se održati u četvrtak, 13. rujna, sa 27 točaka predloženog dnevnog reda, među kojima je ona o pripremi projekta izgradnje nacionalne dječje bolnice u Blatu.

Mikulić je rekao kako želi vjerovati da će gradski zastupnici biti brzi i efikasni te da će sjednica završiti u jednom danu.

“Želim vjerovati da smo dječje bolesti preboljeli, a kad kažem dječje bolesti onda mislim na onaj dio – vidjeli ste koja je bila brzina i efikasnost zadnje sjednice Skupštine. Nadam se da pojedini zastupnici koji su pokazali da mogu biti brzi i efikasni, da to nije bio jedini i isključivi razlog da im se žurilo na more nego da su htjeli pokazati da zaista sjednica može započeti i završiti u jednom danu”, kazao je Mikulić na konferenciji za novinare u Staroj gradskoj vijećnici.

Rekao je i kako se nada da će gradski zastupnici biti vrlo korektni i konkretni u sljedećem razdoblju što se tiče samih sjednica Gradske skupštine.

Od 27 točaka dnevnog reda predstojeće skupštinske sjednice, Mikulić je istaknuo tri točke za koje drži da su bitnije u odnosu na druge.

To je točka 11 – prijedlog zaključka o unapređenju planiranja prometnog sustava na području Donjeg grada. Podsjetio je kako je kada je najavljeno poskupljenje parkiranja, već tada isticao da to nije rješenje prometa.

Naglasio je da problem parkiranja treba riješiti primjerice gradnjom novih javnih garaža. Najavio je da će stoga Klub HDZ-a takav prijedlog koji predlaže pokretanje postupka izrade cjelovite prometne studije Donjega grada s lokacijama moguće izgradnje javnih garaža podržati jer će takva prometna studija stvoriti preduvjete za konkretne projekte.

Mikulić je istaknuo i točku dnevnog reda – prijedlog zaključka o sklapanju Okvirnog sporazuma o suradnji na pripremi projekta “Izgradnja nacionalne dječje bolnice”.

Rekao je kako je to još jedan prijedlog zaključka koji će Klub HDZ-a podržati jer je to projekt od nacionalnog interesa. Mikulić je iskazao zadovoljstvo što su taj projekt podržali i Vlada RH na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem kao i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

“Ponosan sam što će Grad u suradnji s Vladom RH, odnosno resornim ministarstvima zajedno raditi na realizaciji jednog ovakvog bitnog projekta, važnog projekta za Grad Zagreb ali i samu Republiku Hrvatsku”, poručio je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine.

Objasnio je da će se na području Blata za nekoliko godina biti rodilište, psihijatrija kao i dovoljno mjesta za smještaj i djece i roditelja jer će taj prostor biti tri puta veći od prostora sadašnje Dječje bolnice u Klaićevoj ulici. Istaknuo je da takvu bolnicu Zagreb kao metropola imperativno mora imati.

Od točaka dnevnog reda predstojeće sjednice Gradske skupštine, Mikulić je istaknuo i dodjelu nagrade “Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost”.

Najavio je da će se nagrada dodijeliti na Međunarodni dan tolerancije, 16. studenoga, a na posljednjoj sjednici skupštinskog Odbora za javna priznanja donijeli su zaključak kojim predlažu Gradskoj skupštini da se priznanje i novčana nagrada dodijeli učeniku osnovne škole “Grigor Vitez” Tvrtku Šapini i Mislavu Matijeviću, učeniku I. gimnazije.

Drago mu je što su ove godine članovi Odbora uključili i roditelje Luke Ritza koji su se također usuglasili da se nagrada dodijeli predloženoj dvojici učenika. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI