SJEDNICA VLADE RH: U Hrvatskoj 11 novozaraženih koronavirusom

SJEDNICA VLADE RH: U Hrvatskoj 11 novozaraženih koronavirusom

U Hrvatskoj je u proteklih 24 sata zabilježeno 11 novooboljelih od koronavirusa, oni su promptno obrađeni i identificirani su svi njihovi bliski kontakti te je situacija pod kontrolom, rečeno je u četvrtak na sjednici Vlade.

Većina novozareženih je “uvoz” iz inozemstva, ali ima i lokalne transmisije, izvijestio je državni tajnik Ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić na sjednici. Naglasio je kako su svi novooboljeli promptno obrađeni, a epidemiološkom anamnezom su identificirani svi njihovi bliski kontakti.

Oni su stavljeni u samoizolaciju ili je pokrenuta dijagnostika. “Brzom reakcijom epidemiološke službe i zdravstvenog sustava situacija je stavljena pod kontrolu”, ustvrdio je.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako su današnji podaci “još jedna vrsta upozorenje da je virus još uvijek tu te da je je potrebno pridržavati se preporuka HZJZ-a”.

“Važno je, naravno da naši građani ne putuju u inozemstvo, a pogotovo u zemlje okruženja, ako to nije nužno, a po povratku da se ponašaju odgovorno”, dodao je.

Takvo ponašanje preduvjet da se povoljna epidemiološka situacija u Hrvatskoj drži pod kontrolom, što je pretpostavka nesmetanog funkcioniranja gospodarstva”, dodao je.

Najavio je i da će 19. i 26. lipnja s dva broda iz Kine stići kupljena i donirana medicinska i zaštitna oprema ukupne težine 407,3 tona. (Hina)

Foto: PRESS VLADA RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI