EU Izbori: Manfred Weber zagovara samo jedno sjedište Europskog parlamenta

EU Izbori: Manfred Weber zagovara samo jedno sjedište Europskog parlamenta

Vodeći kandidat skupine Europske pučke stranke (EPP) na izborima za Europski parlament Manfred Weber pozvao je u subotu na ukidanje jednog od dva sjedišta Europskog parlamenta čime bi se uštedio novac europskih građana, više od 100 milijuna eura.

„Europski parlament bi trebao dobiti pravo da sam odluči kako će organizirati svoj rad i gdje će mu biti sjedište: u Bruxellesu ili Strasbourgu“, rekao je Weber u razgovoru za Medijsku grupu Funke.

Objasnio je da su visoki troškovi koji proizlaze iz činjenice da je rad parlamenta podijeljen na tri države „veliki problem“ za građane Europske unije.

„Njemački Bundestag je nakon ujedinjenja Njemačke također odlučio gdje će mu biti sjedište, u Bonnu ili Berlinu“, rekao je Weber.

Plenarne sjednice Europskog parlamenta održavaju se u Strasbourgu, parlamentarni odbori su u Bruxellesu, a službeno sjedište Glavnog tajništva je u Luksemburgu.

Jedna studija Europskog parlamenta iz 2013. godine pokazala je da bi se koncentriranjem rada parlamenta na jedno mjesto godišnje moglo uštedjeti 103 milijuna eura.

Manfred Weber je i glavni kandidat Europske pučke stranke za predsjednika Europske komisije.

Weber u subotu, zajedno s predsjednicom Kršćansko-demokratske unije (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauer i predsjednikom Kršćansko-socijalne unije (CSU) Markusom Soederom u Muensteru otvara završnu fazu predizborne kampanje za izbore za Europski parlament krajem svibnja. (Hina)

Foto/Manfred Weber/Twitter

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI