SJEĆANJE NA PALOG TIGRA Ministar Medved odao počast stožernom brigadiru Damiru Tomljanoviću-Gavranu

SJEĆANJE NA PALOG TIGRA Ministar Medved odao počast stožernom brigadiru Damiru Tomljanoviću-Gavranu

Povodom 28. godišnjice pogibije stožernog brigadira Tigrova Damira Tomljanovića – Gavrana, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved odao mu je počast na njegovom grobu u Krivom Putu kod Senja.

“Postoje ratnici, postoje junaci Domovinskog rata kroz koje oslikavamo karakter hrvatskog branitelja. Takav je bio Damir Tomljanović – Gavran, koji nas je napustio prije 28 godina, čovjek koji je u sebi posjedovao liderstvo, ali i ljubav, snagu i autoritet,“ kazao je ministar Medved, prisjetivši kako je s Gavranom bio od prvih dana obrane domovine 1990. sve do njegove smrti: „Ponosan sam što sam mogao s njim i sa svim junacima Domovinskog rata braniti i stvarati samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku. I bez obzira na protok vremena, emocije i osjećaji koje smo gajili kroz međusobno povjerenje su i danas itekako prisutni.“

„Damir Tomljanović – Gavran stavio je taj pečat na obranu suvereniteta kroz najbolje što je mogao, dao je svoj život za slobodu koju danas imamo. Dužni smo čuvati sjećanje na našeg Gavrana i na sve naše junake Domovinskog rata. I danas nam je Gavran inspiracija i usmjerenje, i kada donosimo teške odluke u Vladi uvijek smo vođeni upravo onim vrijednostima s kojima je Gavran živio,“ istaknuo je Medved, izrazivši uvjerenje da ćemo i na buduće generacije prenijeti taj osjećaj poštovanja žrtve koju smo kao narod podnijeli u obrani svoje domovine.

„Bez obzira na protok vremena nastavit ćemo čuvati sjećanje na našeg Gavrana, iskazivati zahvalu njegovoj majci, njegovoj obitelji i svim obiteljima koje su za slobodu koju danas uživamo podarili svoje sinove i svoje članove obitelji,“ poručio je ministar Medved s Gavranovog groba.

Damir Tomljanović – Gavran pristupio je u kolovozu 1990. godine Jedinici za posebne namjene MUP-a RH u bazi Rakitje pokraj Zagreba. Tijekom Domovinskog rata borio se na svim ratištima, a poginuo je tijekom nadzora svojih položaja 17. veljače 1994. na obroncima Velebita, kao zapovjednik 2. bojne 1. gardijske brigade Tigrovi te zapovjednik 1. sektora, IZM Zadar – ZP Split. O njegovoj hrabrosti, požrtvovnosti i junaštvu govore brojna priznanja i odlikovanja, kao i svjedočanstva njegovih ratnih prijatelja kojima je bio i ostao uzor, izvjestili su iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Foto: Press MHB

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI