Sindikati državnih službi i policije ponudu Vlade smatraju pomakom…Gdje je taj pomak? Hrvatska policija još uvijek najpotplaćenija

Sindikati državnih službi i policije ponudu Vlade smatraju pomakom…Gdje je taj pomak? Hrvatska policija još uvijek najpotplaćenija

U čemu to Sindikati djelatnika MUP-a, policije i državnih službenika vide pomak, kako su samo ocijenili novu ponudu Vlade o sklapanju dodatka kolektivnom i temeljnom kolektivnom ugovoru. Jedino što se čini ispravnim u ovoj stvari je izjava čelnika sindikata policije Dubravka Jagića koji kaže kako je ponuda zanimljivija od prethodne ali još nije onakva kakvu sindikat a ni članovi sindikata žele.

Na stranu ostali, jer nama je u ovom trenutku važno koliko će policajci biti plaćeni i hoće li i oni doživjeti što su doživjeli zdravstveni radnici a zajedno su bili rame uz rame na prvoj crti bojišnice protiv pandemije koronevirusa. Stoga je u pravu i njihov prvi čovjek sindikata koji naglašava kako su policijski službenici, zaposlenici u MUP-u, pravosudni policajci, vatrogasci i carina najpotplaćeniji.

Tako su se i policajci našli na prvoj crti rezanja plaća što je potpuno nezasluženo. U razgovorima s terena dobro smo upućeni kako je najteža situacija kod temeljnih policajaca pa nije čudno kako se mnogi odlučuju za odlazak iz policije. Osim toga tu je problem i vježbenika koji dolaze u službu nedovoljno obučeni što je opasno u obavljanju svakodnevnih zadataka.

Stoga nemojte dirati plaće policajaca jer od pohvala se ne živi, a nisu ni oni pitali kad je trebalo raditi dok smo svi mi bili zatvoreni u kućama.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI