Šimunović: Vesna Škare Ožbolt vidi da je Zagreb nakon potresa zapostavljen tako da će njen prvi korak biti osnivanje Zavoda za obnovu grada

Šimunović: Vesna Škare Ožbolt vidi da je Zagreb nakon potresa zapostavljen tako da će njen prvi korak biti osnivanje Zavoda za obnovu grada

Program Vesne Škare Ožbolt za predizbornu kampanju nije plagijat i na njemu je radio tim mladih stručnjaka kojem su na čelu bili mladi znanstvenici Martina Miloloža, Kristina Sušac i Ivan Pucko, naglasio je za N1 Ante Šimunović, član stožera Vesne Škare Ožbolt, i član HDZ-a što je posebno zanimljivo.

On je pojasnio kako je program stavljen na Internet 6.veljače kao je i objavljena kandidatura pa je čak korišten i softwer koji otkriva plagijate, ali niti jedna rečenica nije bila sporna.

Kao što smo i mi pisali da napadi prate sve veći rast popularnosti Škare Ožbolt s tim se slaže i Šimunović, a takvih će napada biti sigurno još. Mnogi će se upitati kako to član stožera Vesne Škare Ožbolt je i član HDZ-a i u tom odgovoru možda i leži podatak da će dio članstva HDZ-a podržati buduću gradonačelnicu.

Sam Šimunović kaže da nije imao problema do sada u svojoj stranci pa je naglasio:

“Ja sam još prije dvije godine, sredinom 2019. kada sam uvidio da će HDZ izbore 2021. opet dočekati kao HDZ 365 u funkciji politike koja nema veze s HDZ-om, i opet kandidirati alibi kandidata, razgovarao s Vesnom Škare Ožbolt što ona misli o kandidaturi. Tada joj nije padalo na pamet da se kandidira i nije htjela ni čuti, ali su se stvari promijenile 2 mjeseca nakon potresa.

Problem u napadanju na Vesnu Škare Ožbolt leži u činjenici da istraživanja pokazuju kako postoji šest ozbiljnih kandidata , jedni s desne i jedni s lijeve strane a ona je u sredini. Sve dok je protivnici nisu smatrali ozbiljnom konkurencijom, bio je mir. No, sad se sve mijenja u temelju.

Vesna Škare Ožbolt i sama vidi da je Zagreb nakon potresa zapostavljen tako da će njen prvi korak biti osnivanje Zavoda za obnovu grada. Mada postoji Fond za obnovu, upravo su gradovi pogođeni potresom ti koji moraju diktirati tempo pa će tako i novi Zavod biti značajan u cilju obnove Zagreba.

Kandidati iz kojih stoje vije najveće stranke već sada iza sebe imaju one koji očekuju od njih posao, a Vesna Škare Ožbolt nikome ništa neće dugovati ukoliko bude izabrana za gradonačelnicu.

Da su izgledi veliki svjedoči i da ju je HDZ počeo doživljavati kao ozbiljnu kandidatkinju. Drugi krug je svakako ono što u stožeru očekuju a potom im je svejedno tko će biti protukandidat Klisović ili Tomašević, za koje smatraju da bi mogli u drugi krug. Što se tiće Skupštine tu je moguća suradnja sa svima jer Škare Ožbolt može okupiti one najbolje ljude kojima je u mislima napredak Zagreba i svatko će moći dati svoj doprinos ako želi.

Piše: Željko Krznarić/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI