Seminar na temu ‘Upravljanje projektima, mobilnost i konkurentnost na tržištu rada” održan u Bosni i Hercegovini

Seminar na temu ‘Upravljanje projektima, mobilnost i konkurentnost na tržištu rada” održan u Bosni i Hercegovini

U subotu, 16. prosinca 2017. godine, u cilju unapređenja suradnje i jačanja ljudskih i obrazovnih kapaciteta hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske uz potporu Koordinacije ministara obrazovanja Županija u kojima se nastava odvija na hrvatskom jeziku organizirao je u Vitezu seminar/radionicu na temu ”Upravljanje projektima, mobilnost i konkurentnost na tržištu rada” u okviru programa Erasmus +, e Twining.

Na radionici su sudjelovati predstavnici 2 dječja vrtića, 8 srednjih škola, 15 osnovnih škola iz Središnje Bosne te predstavnici KŠC „Petar Barbarić”Travnik.

Tom prigodom, Tomislav Bošnjak Matić, načelnik općine Vitez i Katica Čerkez, ministrica obrazovanja, znanosti, kulte i športa Županije Središnja Bosna zahvalili su Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na potpori koju pruža Hrvatima ovog kraja posebice naglasivši kako da je ulaganje u obrazovanje uvijek najbolje ulaganje u budućnost jedne zemlje i jednog naroda.

Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u BiH ispred Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske naglasila je kako će Ured nastaviti pružati potporu, kako kroz projekte koje sam provodi, kako kroz stručne radionice i seminare na terenu.

Održane su radionice s temom razvijanja ključnih kompetencija za cjelozivotno učenje, poduzetništvo i upravljanje projektima.

Mr.sc. Andreja Marcetić, predsjednica Savjeta za upravljanje projektima i vanjska suradnica Agencije za odgoj i obrazovanje, te Suzana Delić, eTwinning ambasadorica Agencije za mobilnost i programe EU, održale su predavanje s nizom radionica s temom „Upravljanje projektima, mobilnost i konkurentnost na tržištu rada – eTwinning, Erasmus+“.

Sudionici su upoznati s važnošću razvijanja ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje, poduzetnosti i poduzetništva, sa svrhom veće konkurentnosti i mobilnosti na tržištu rada, te povećanja samo/zapošljivosti te s osnovama nekih strateških dokumenata, kao i metodologijom optimalnog upravljanja projektnim ciklusom.  Polaznici su se na edukaciji upoznali s procesom otvaranja projekata, načinom pronalaženja projektnih partnera te integracijom eTwinninga u Erasmus+ projekte.

Agencija za mobilnost i programe EU iz Zagreba te Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH,  Sektor za potporu sustavu i programe Europske unije, osigurao je polaznicima vrijedne materijale i brošure koje su pomogle u aktivnom sudjelovanju u programu.

Cilj organizacije ovih radionica je, između ostalog, ostvarivanje mobilnosti zaposlenika odgojno-obrazovnih ustanova u svrhu usavršavanja znanja, vještina i kompetencija potrebnih za obavljanje posla u svojim matičnim ustanovama, poticanje obrazovnih stručnjaka na individualno neformalno stručno usavršavanje te povećanje zapošljivosti, konkurentnosti i mobilnosti na tržištu rada.

Istu radionicu, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske organizirao je već u Orašju, za Županiju Posavsku, Tuzlansku te Brčko Distrikt.

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI