Šeks kao Duh osvete, Ghost Rider, da porazi zlikovce i sve mračne sile u Hrvatskoj koje su se okupile da sruše HDZ

Šeks kao Duh osvete, Ghost Rider, da porazi zlikovce i sve mračne sile u Hrvatskoj koje su se okupile da sruše HDZ

Vladimir Šeks istinski doajen hrvatske politike, poznat po kontroverznim izjavama daje nam nam uvid u njegovu dugogodišnju političku karijeru i njegovo političko nasljeđe u Hrvatskoj. Unatoč tome što je već više od tri desetljeća istaknuta osoba u hrvatskoj politici, značajan je i ističe svoju uključenost u politički krajolik HDZ-a. Šeksove političke karijere i ostavštine pružaju vrijedan doprinos polju političkih znanosti novih stranačkih pomladaka i pomaže proširiti naše razumijevanje uloge kontroverznih istaknutih političkih osoba u oblikovanju hrvatskog društva.

Naime, kao Predsjednik Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a Dr. Franjo Tuđman, Šeks je rekao, kako je na dan tog predstavljanja HDZ stupio na političku pozornicu kao hrvatski državotvorni pokret koji je ubrzo razorio komunistički poredak i poveo hrvatski narod prema ostvarivanju slobodne, neovisne, suverene, demokratske i europske Hrvatske. Dodavši, da je taj skup dočekan od komunističkih agitatora, novinara i vlasti “bjesomučnim i krvožednim pozivima punim mržnje i zahtjevima za zabranu HDZ-a, na sličan način na koji su mentalni nasljednici komunista rigali mržnju na nedavnom mitingu mržnje na Trgu sv. Marka”. Referirajući se na nedavni prosvjed lijevo-liberalne oporbe u Saboru i hrvatskih građana. “Sve mračne sile u Hrvatskoj su se okupile da sruše HDZ, ali neće uspjeti, no mnogi se moraju trgnuti iz zimskog sna, treba ulaziti u odlučnu bitku na svim razinama”, uzviknuo je Šeks na oduševljenje okupljenog mnoštva te političke zajednice.

Šeks je bio žestoki kritičar oporbe i nije se libio javno ih prozivati, što se vidi iz njegove izjave da su se “sve mračne sile u Hrvatskoj okupile da sruše HDZ”.

Tijekom vremena kada je Vladimir Šeks bio predsjednik Sabora u Hrvatskoj, politička situacija bila je nestabilna, uz protivljenje onoga što je on ovih dana nazivao “svim mračnim silama u Hrvatskoj”. Te su snage po njegovom proročkom sjećanju nastojale svrgnuti vladajuću političku stranku, Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ), a Šeks je gromoglasno branio stav te stranke. HDZ je na političku scenu stupio kao hrvatski državotvorni pokret, a Šeks je kao utemeljitelj HDZ-a predano štitio stranačku budućnost. Ok. Vlado inače zna malo pretjerati u svome izričaju, ali ništa čudno nakon pak oni povijesnih riječi “locirati, identificirati, uhititi, transferirati” koje je izrekao 2005. godine rekavši, da to nisu bile njegove riječi nego da je njima samo prenio zaključke Vijeća za nacionalnu sigurnost.

No, proročki kao pravi HDZ-ovac, Šeks je prepoznao da se mnogi ljudi moraju “probuditi iz zimskog sna” i krenuti u obranu HDZ-ove pozicije, jer se stranka suočava s brojnim izazovima, uključujući korupcijske afere i ekonomske poteškoće, no Šeks je ostao i ostaje ustrajan u svojoj podršci kao u zaštiti politički i svi drugih interesa njegove HDZ/EPP grupacije.

Vlado je vrlo vješt političar i koristi se svojim utjecajem za promicanje agende te stranke. Unatoč kritikama oporbe i javnosti, Šeks je ostao vjeran svojoj ulozi modnog kreatora HDZove politike. Njegovo nasljeđe kao branitelja iz sjene položaja HDZ-a članovi stranke i danas pamte i slave te kliču: “Pa jebiga slušaj, Bože moj. Sve u trijeznom stanju Vlado!”

Činjenica je, da Šeks igra presudnu ulogu u obrani HDZ-ove pozicije plašanjem “mračnim silama” i pokušaja rušenja HDZ-a. Vladino naslijeđe i dalje će nadahnjivati onaj stranački pomladak kao Duh osvete, Ghost Rider, da porazi sve anti-hdzeovske zlikovce. Stoga, fućkaš ti Vlado njihove provokacije. Ne trebaš ti to, stari Lave, opusti se i uživaj. Ajmo po jednu. Prvo popijemo piće, onda piće popije piće, onda piće popije nas. To je razgovor koji ne može da se zajebe!

Tekst i foto: Božidar Bebek/ Totalno HR

 

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI