Sanader: Vatrogasci iz Njemačke pomažu potresom pogođenom području

Sanader: Vatrogasci iz Njemačke pomažu potresom pogođenom području

Vatrogasci iz njemačke savezne države Baden-Wuerttemberga pomažu području Sisačko-moslavačke županije pogođenom potresom darujući vatrogasna vozila te građevinski materijal i medicinsku opremu, potvrdio je u četvrtak predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader.

“Sutra će od vatrogasaca iz njemačke pokrajine Baden-Wuerttemberga na potresom ugroženo područje stići nekoliko tegljača građevinskog materija te tri vatrogasna vozila koja će biti darovana vatrogascima u Sisačko-moslavačkoj županiji, a osim toga, od njih će stići i medicinska oprema”, rekao je Sanader za Hinu.

Podsjetio je kako su prošlog vikenda vatrogasci iz te njemačke savezne države dopremili i darovali dva vatrogasna vozila vatrogascima na području pogođenom potresom.

Vatrogasci iz Baden-Wuerttemberga, kako je istaknuo Sanader, već godinama njeguju prijateljevo s vatrogascima u Sisačko-moslavačkoj županiji, kojima su i prije, nakon rata, darovali više vatrogasnih vozila.

Sanader je također podsjetio da na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije pomažu vatrogasci iz svih hrvatskih županija. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI