SANACIJA ULICA – Ivan Penava: Do kraja godine gotovi radovi u 17 ulica u Vukovaru

SANACIJA ULICA – Ivan Penava: Do kraja godine gotovi radovi u 17 ulica u Vukovaru

Radovi u 17 ulica u Vukovaru, u sklopu projekta poboljšanja vodokomunalne infrastrukture, vrijednog 362 milijuna kuna, trebali bi biti u cijelosti završeni do kraja studenog 2018., najavio je u srijedu vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

“Zbog kašnjenja u provedbi niza započetih projekata u Vukovaru koji otežavaju normalan život Vukovaraca i izazivaju nezadovoljstvo građana od projekata se neće odustati jer projekti su ono čemu težimo”, rekao je Penava na konferenciji za novinare te naglasio da su problemi realni i izazvani operativnim provođenjem tih projekata.

Zbog toga su, naglasio je, gradske službe i izvođači radova dogovorili krajnje rokove za dovršetak prometnica odnosno provođenje cjevovoda i sanaciju ceste ili iskopanih rovova.

Većina prometnica bit će sanirana do kolovoza, a do studenog će potrajati radovi na 20 milijuna kuna vrijednom projektu rekonstrukcije državne ceste D2 (ulice Kudjeljarska i Priljevo) u dužini 3,5 kilometara koja Vukovar povezuje s Vinkovcima i Osijekom.

Najavio je da će se vrlo skoro, zbog ubrzanja radova, uvesti poseban režim prometa gdje će se tim ulicama izlaziti u pravcu Vinkovaca i Osijeka, dok će za ulaz promet biti preusmjeren na Ulicu Matice hrvatske i Ulicu 204. brigade.

“Moramo biti svjesni da su ceste raskopane zbog postavljanja vodovodne i kanalizacijske mreže kojom će se u gradu pokriti 98 posto kućanstava s kanalizacijskom i 97 posto kućanstava s vodovodnom mrežom”, rekao je Penava te ocijenio kako se taj projekt radi za narednih 50 godina pa će po završetku projekta biti osigurana razina opskrbe pitkom vodom i sustavom odvodnje kakvu Vukovar u svojoj povijesti nije imao.

Direktor Vodovoda Vukovar Dario Tišov istaknuo je da 362 milijuna kuna vrijedan projekt poboljšanja vukovarske vodokomunalne infrastrukture ima tri ugovora od kojih se prvi odnosi na grad Vukovar i izveden je 87 posto, drugi se odnosi na općine Borovo, Bogdanovci i Trpinja i izveden je 90 posto, a treći je ugovor o izgradnji uređaja za pročišćenje otpadnih voda čija je izvedba na 40 posto. Očekuje da bi sva tri ugovora trebala biti gotova do kraja godine.

Autor/H/B.B./Foto/Grad Vukovar

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI