BITKA ZA HDZ: Samozatajni hrvatski domoljub Tomislav Karamarko na velika vrata vraća se na političku scenu

BITKA ZA HDZ: Samozatajni hrvatski domoljub Tomislav Karamarko na velika vrata vraća se na političku scenu

Samozatajni hrvatski domoljub, bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko vraća se na velika vrata u političku scenu i već je počeo s intezivnom kampanjom za unutarstranačke izbore u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ).

Već se duže vrijeme nagađalo da bi se pritajeni Karamarko mogao vratiti i igrati zapaženu ulogu u HDZ-u, čiji je veliki dio članova dugo nezadovoljan političkim potezima stranačkog vodstva. Stranka je pod palicom Andreja Plenkovića i njegovih ne baš voljenih instaliranih istomišljenika ostvarila najslabiji rezultat u povijesti, lošiji i od blijedog vodstva Jadranke Kosor. Mršav rezultat na europarlamentarnim izborima bio je razlogom za paljenje alarma, a poraz na predsjedničkim definitivno je prelio čašu, piše portal Kamenjar.

Na terenu članstvo je zakuhalo, Plenković, kažu, stranku vodi u propast, a veliki broj članova pribojava se da je na snazi smišljeni plan slabljenja HDZ-a, koji je izgubio koalicijski potencijal, tako da bi mu jedino ostala Velika koalicija sa SDP-om, jer se drukčije ne bi mogla formirati nijedna vlast. Upućeni tvrde da bi Plenković time zadovoljio svoje EU prijatelje, jer takav je sporazum na snazi u EU parlamentu, a koalicija bi se opravdala micanjem ekstremista iz mainstream politike. Drugi je problem što ekstremista u hrvatskoj politici zapravo i nema, ali to nikoga nije ni briga.

U takvoj političkoj situaciji Karamarko vidi svoju priliku za veliki povratak, tvrde izvori bliski Karamarku.

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Karamarko je za Dnevnik Nove TV rekao kako ozbiljno razmišlja o kandidaturi za predsjednika HDZ-a. Poručio je da ga na to potiče loše stanje u stranci. ”Moram reći da ozbiljno razmišljam o takvoj mogućnosti”, odgovorio je Tomislav Karamarko na pitanje postoji li mogućnost da se kandidira za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.

Na takvo razmišljanje potaknulo ga je stanje u stranci. ”Ne procjenjujem da je stanje dobro. Stranka je, u konačnici, izgubila i europske izbore i mislim da je potrebno učiniti niz promjena svih aspekata stranačkog djelovanja. Mislim da je to dovoljno dobar motiv”, kazao je ljetos Karamarko.

Smatra da je vrh stranke HDZ-a ”dislociran od stranačkog tijela” i da se vode paradigme koje ne pripadaju toj stranci. U svoj je uspjeh kao kandidata siguran. ”Ja, ako se kandidiram, ja ću i pobijediti”, uvjeren je Tomislav Karamarko, no o detaljima moguće kandidature nije želio razgovarati, posebice jer se toga dana obilježavala obljetnica Oluje.

”Bili zadovoljni danas s Hrvatskom ili ne,u svakom slučaju, moramo se boriti da bude bolja”, zaključio je tada Karamarko.

Već neko vrijeme Karamarko održava intenzivne razgovore sa svojim istomišljenicima iz stranke, od kojih su neki aktivni i istaknuti članovi stranke, pa čak sudionici izvršne i zakonodavne vlasti, kao i nositelji vlasti na lokalnoj vlasti.

Održava i sastanke s istomišljenicima na lokalnoj razini gdje se okuplja veliki broj ljudi.

Izvor blizak Karamarku kaže da već idućeg tjedna on kreće na sustavan obilazak svih županija i razgovore s članovima, kojima će prezentirati svoj plan i program o ujedinjavanju stranke i pobjedu na parlamentarnim izborima.

Na sastancima se, doznajemo, u detalje seciraju razlozi poraza na izborima za EP, predsjedničkim izborima i udaljavanju stranke od njenih svjetonazorskih vrijednosti.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Kamenjar/ Foto: screenshot/ HDZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI