Šahovnica Marićev favorit za motiv na eurokovanici

Šahovnica Marićev favorit za motiv na eurokovanici

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić u četvrtak je nakon sjednice Vlade komentirajući ulazak u eurozonu i motive za hrvatsku stranu eurokovanica rekao je, da je od prvog trenutka njegov favorit kod izbora motiva za nacionalni motiv na eurokovanici bila šahovnica.

Odgovarajući na pitanja novinara Marić je najavio da će se sljedeći tjedan održati nova sjednica Vijeća za uvođenje eura, a kada je riječ o ispunjavanju mjera preuzetih ulaskom u Europski tečajni mehanizam II (ERM II), sve aktivnosti se odvijaju u skladu s planom. Između ostalog, tu je i pitanje ispunjavanja mastriških kriterija, pri čemu je trenutno najveći naglasak na fiskalnim kriterijima, koji bi također trebali biti ispunjeni, čime bi Hrvatska ostala u “komfornoj zoni fiskalne sigurnosti”, rekao je Marić.

Poručio je da Vlada i dalje čvrsto stoji pri baznom scenariju koji zagovara ulazak Hrvatske u eurozonu 1. siječnja 2023. godine.

Upitan o svome favoritu kod izbora motiva za nacionalni motiv na eurokovanici, Marić je rekao da je to od prvog trenutka bila šahovnica, jer smatra da je ona vizualno najprepoznatljiviji detalj Hrvatske.

Autor/ Totalno/ Izvor/ Vlada RH/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI