Sabor: Tolušić: Tko financira Živi zid?

Sabor: Tolušić: Tko financira Živi zid?

Zaiskrilo je u srijedu tijekom saborskog ‘aktualca’ između čelnika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića koji je upozoravao na navodnu “golu sječu šuma” i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića koji je, uz objašnjenje da se šumama upravlja transparentno, Živom zidu poručio da su oni ti koji “pomažu švercere i one koji sijeku privatne šume” te se zapitao da li ih ti isti i plaćaju.

Ivan Vilibor Sinčić prozvao je ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića zbog sječe stabala Hrvatskih šuma te naveo da su u Petrovoj Gori, na Banovini, Plješivici, Žumberku posječeni kilometri šuma u vlasništvu Hrvatskih šuma.

Tolušić mu je pak uzvratio da Hrvatske šume godišnje posade 9,5 milijuna mladica plus šumsko sjeme, a sijeku šest milijuna stabala. Transparentno se, tvrdi, upravlja drvnom masom, a svaki komad drveta se prodaje hrvatskim tvrtkama koji rade u drvnoj industriji.

“Širite krive lažne i netočne informacije. Vi zastupate i pomažete švercere, one koji rade na crno, one koji sijeku privatne šume i to je vaša politika. Zanima me samo da li vas takvi isti i plaćaju i od koga posuđujete novce?”, upitao je Tolušić.

Ima, kazao je Tolušić, zviždača i u Živom zidu.

“Vaš post 13. travnja: ‘Neki dan nam je sjeo novac od kampanje, međutim, kako dugo nije bilo novca morali smo posuditi određeni iznos koji moramo vratit’. Od koga ste posudili, od švercera?”, pitao je Tolušić Sinčića citirajući post sa zatvorene grupe na fejsu.

“Vaše su riječi i ‘ Kako smo novac prebacili na račun stranke moramo pravdati svaku lipu stoga vas molimo da za sve što možete – sredstva za čišćenje, gorivo, uredski materija uzimate R1 na Živi zid jer moramo vratiti 20 tisuća kuna, a ne možemo ih pokriti’”, nastavio je Tolušić s citiranjem posta u kojem se napominje da se prepiska ne iznosi izvan grupe. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI