Ruža Tomašić: HDZ-ov nacionalni stožer mjerama zaštite onesposobio hrvatsko gospodarstvo; Važno je omogućiti da se građani osjećaju sigurno na izborima

Ruža Tomašić: HDZ-ov nacionalni stožer mjerama zaštite onesposobio hrvatsko gospodarstvo; Važno je omogućiti da se građani osjećaju sigurno na izborima

Domovinski pokret danas je organizirao konferenciju za medije na kojoj su sudjelovali Ante Raos, osmi na listi u desetoj izbornoj jedinici, europarlamentarka Ruža Tomašić, koja je nositeljica liste u desetoj izbornoj jedinici, Nikola Grabovac koji nosi treće mjesto na istoj listi i Silvana Burilović Crnov. Tomašić je istaknula kako je HDZ-ov nacionalni stožer mjerama zaštite onesposobio hrvatsko gospodarstvo jer su odluke donosili sami – bez dijaloga s relevantnim akterima.

„Kada se Covid-19 pojavio, skupio se stožer koji je sve zatvorio bez dogovora sa znanstvenicima, strukom i gospodarstvenicima. Kada se Covid primirio, trebalo je razmisliti i vidjeti što se događa, a prvenstveno sastati se s predstavnicima turističkih zajednica i gospodarstvenika kako bi se donijela zajednička odluka o potrebnim mjerama. Stožer ne može, pogotovo kada je sastavljen samo od HDZ-ovaca, odlučivati u ime svih nas – na taj se način ne može voditi država, treba postojati razumijevanje za sve grane gospodarstva i zajednički donositi odluke koje se tiču svih. Treba razmišljati unaprijed, jer ovakav način nije dovoljan“, rekla je Tomašić.

Naglasila je i kako je važno podsjetiti se da su i SDP i HDZ pokazali svoje sposobnosti vladanja te da na izborima treba imati na umu da se ne može uvijek postupati jednako i očekivati drugačije rezultate.

„Izbori će biti zanimljivi – ako su već najavili i odredili izbore, treba osigurati da budu pošteni i transparentni, ali povrh svega – da birači mogu izići na izbore i pritom se osjećati sigurno“, zaključila je Tomašić.

Ante Raos, osoba s invaliditetom, podsjetio je javnost kako u Hrvatskoj živi 512 tisuća osoba s invaliditetom koji zaslužuju biti ravnopravni članovi zajednice i sami stvarati svoju ekonomsku slobodu.

„Naš je cilj osobe s invaliditetom kroz humani sustav integrirati u društvo gdje će ih se pitati što, kako i gdje. Osobe s invaliditetom nisu problem, oni su potencijal i prilika  zajednice, kao što su to selo i mladi”, istaknuo je Raos.

Izvor/ Domovinski pokret

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI