RUSKA AGRESIJA NA UKRAJINU! Milanović na izvanrednom sastanku šefova država i vlada NATO-a

RUSKA AGRESIJA NA UKRAJINU! Milanović na izvanrednom sastanku šefova država i vlada NATO-a

HRVATSKI PREDSJEDNIK Zoran Milanović sudjeluje u petak na ‘online’ izvanrednom sastanku šefova država i vlada NATO-a koji je sazvan zbog ruske agresije na Ukrajinu, a uoči sastanka je rekao da će Hrvatska, kao članica EU-a i NATO-a, u ovoj situaciji postupati u okviru svojih obveza, priopćio je Ured predsjednika.

Također je kazao da je naša uloga da “kao saveznici u Savezu sjevernoatlantskog ugovora, budemo lojalni svojim saveznicima te s humanitarne, ljudske i diplomatske strane učinimo sve što je u ovom trenutku moguće”.

“Da, i da budemo svjesni da smo zemlja Zapada, zapadne kulture i civilizacije. I da smo zato u NATO savezu. Nismo slučajno u NATO-u“, zaključio je Milanović.

Milanović je ranije oštro osudio rusku agresiju na Ukrajinu, a sastao se i sa čelnicima hrvatske vojske i obavještajnih službi.

Podsjetimo, Milanović je puno prije pokazivao razumijevanje za ruski zahtjev da se Ukrajini zabrani mogućnost apliciranja u NATO.

„Ovo se događa u predsoblju Moskve, glavnog grada Rusije. Aranžman koji će voditi računa o sigurnosnim interesima Rusije se itekako mora naći i naći će se“, poručio je ranije Milanović.

U petak je kazao da Ukrajina u NATO-u “nije tema”.

“Da je to ranije jasno rečeno, što naravno nije nikakvo opravdanje za rusku agresiju, možda bi bilo bolje”, kazao je Milanović.

Milanović smatra da je u Ukrajini situacija “ozbiljna”, ali nije opasna za Hrvatsku.

“Neugodna je situacija, ali možete biti mirni”, poručio je Milanović građanima Hrvatske. (Hina)

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI