EP rukomet : Hrvatska osvojila peto mjesto

EP rukomet : Hrvatska osvojila peto mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom nad Češkom 28-27 (16-10) oprostila se od ovogodišnjeg Europskog prvenstva osvojivši peto mjesto, a dvoboj za prestiž u zagrebačkoj Areni pratilo je nešto više od 1000 gledatelja.

U dva poluvremena pokazali smo dva lica, ono dobro, i ono loše. Na kraju smo pobijedili sa 28:27.

Obrana je djelovala kompaktno u prvom poluvremenu, trčali smo kontre, Stivi je obranio nekoliko dobrih lopti i brzo smo se odlijepili. Već do poluvremena imali smo šest pogodaka prednosti (16:10). Štrlek i Horvat zabili su po četiri, Karačić je dodao tri gola. Napad je djelovao raznovrsno pod palicom Karačića.
U drugom dijelu prednost se kretala od 3 do 6 razlike.Nismo nalazili rješenje za Ondreja Zdrahalu, koji je napunio našu mrežu. Stevanović je bio dobar na vratima, Horvat neumoljivo trpao. U 57. minuti tehničke pogreške u napadu došle su na naplatu. Česi su zabili za 27:25, a u idućem napadu Stepančić je promašio. Kasparek dovodi Češku samo na minus jedan. U ključnom napadu Mamić preuzima odgovornost, Horak izlazi na njega i pravi prekršaj za dvije minute i sedmerac. Horvat zabija i donosi dva razlike, i dvocifreni broj pogodaka na svoj konto. No, Kotrč zabija i opet su Česi na minus jedan. Stepančić pravi probijanje, i daje Česima napad za produžetak, koji na sreću nisu iskoristili.

Ondrej Zdrahala zabio nam je čak 13 pogodaka iz 21 pokušaja. Ovaj igrač St.Gallena u 34. godini vodi na listi strijelaca, sa 55 pogodaka. Kod naših Horvat je zabio 10 iz 11 pokušaja, Stevanović obranio 13 udaraca i bio na dobrih 34 posto. Stivi je proglašen i igračem utakmice.

Autor/H/B.B./Foto/Pixsell

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI