MUP: Rezultati 24-satnog nadzora brzine, u jedan dan policija ulovila 2451 vozača s brzinom iznad dopuštene

MUP: Rezultati 24-satnog nadzora brzine, u jedan dan policija ulovila 2451 vozača s brzinom iznad dopuštene

Brzina je najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama, policija je od 6 sati ujutro 18. travnja provela 24-satni nadzor brzine i među 5000 kontroliranih vozila zabilježila 2451 prekršaj prekoračenja brzine.

Od ukupnog broja prekršaja, 974 zabilježeno je fiksnim kamerama za brzinu, a 1477 zaustavljanjem vozila. Veliku većinu lokacija birali su sami građani prijavljujući ih Policijskim upravama na svojem području, izvijestio je MUP.

Dvije rekordno velike brzine u naseljenom mjestu zabilježene su na području policijskih uprava koprivničko-križevačke – 131 km/h i brodsko-posavske – 134 km/h.

Što se tiče broja lokacija na kojima je mjerena brzina, najviše ih je bilo na području Policijske uprave zagrebačke (134) i osječko-baranjske (103).

Akcija je bila najavljena na nacionalnoj razini te u lokalnim medijima, a TV i radio ekipama omogućeno je sudjelovanje i praćenje nadzora brzine u vrijeme njegovog provođenja.

“Policija će i dalje provoditi ove akcije, o čemu će mediji i javnost biti unaprijed obaviješteni jer policija osim represivno, na sve vozače želi djelovati i preventivno”, ističu u MUP-u.

Dodaju da je suradnja s medijima, odnosno objavljivanje i praćenje tijeka akcije, ključna za podizanje svijesti građana o njihovom doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa te smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Autor/H/B.B./Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI