Karlo Ressler iz Mladeži HDZ-a ponovno izabran za potpredsjednika Mladeži EPP-a

Karlo Ressler iz Mladeži HDZ-a ponovno izabran za potpredsjednika Mladeži EPP-a

Uoči Kongresa Europske pučke stranke (EPP) sljedećeg tjedna u Helsinkiju, u subotu je u Ateni na 12. Kongresu Mladeži Europske pučke stranke (YEPP), izabrano vodstvo te najveće političke organizacije mladih u Europi, a Karlo Ressler, kandidat Mladeži HDZ-a, ponovno je izabran za potpredsjednika Mladeži EPP-a, priopćeno je iz HDZ-a.

Na Kongresu se okupilo više od dvjesto mladih članova narodnjačko-demokršćanskih stranaka desnog centra iz gotovo svih europskih država, među kojima su brojni zastupnici u nacionalnim parlamentima, državni i lokalni dužnosnici, kako bi utvrdili i smjer djelovanja u razdoblju pred europske izbore u svibnju sljedeće godine.

Karlo Ressler (28), savjetnik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ponovno je kao kandidat Mladeži HDZ-a izabran za potpredsjednika YEPP-a.

Ressler je diplomirani pravnik i doktorand Pravnog fakulteta Sveučilišta u Freiburgu (Njemačka).

Njegov ponovni izbor za potpredsjednika Mladeži EPP-a dokaz je kontinuiranog angažmana i relevantnosti Mladeži HDZ-a na europskoj političkoj sceni, nakon što je članica Nacionalnog odbora Mladeži Andrea Vodanović obavljala dužnost glavne tajnice YEPP-a od 2015. do 2017. godine, ocjenjuju iz HDZ-a.

“Zahvalan sam na podršci kolegama iz Mladeži HDZ-a i naših sestrinskih europskih stranaka. Kao potpredsjednik Mladeži EPP-a, nastavit ću s angažmanom na pitanjima europskih politika za mlade, prije svega pitanjima zapošljavanja, obrazovanja i odgovora na demografske izazove. Naša generacija ima posebnu odgovornost za pronalazak inovativnih odgovora na velike društvene, gospodarske i političke promjene s kojima se suočavamo”, izjavio je Karlo Ressler.

Kongresu su se obratili brojni ugledni gosti – Manfred Weber i Alexander Stubb, kandidati za tzv. spitzenkandidata EPP-a i predsjednika Europske komisije, povjerenici Europske komisije Dimitris Avramopoulos i Christos Stylianides te predsjednik grčke Nove demokracije Kyriakos Mitsotakis. Gosti su apelirali na uključivanje mladih u politički život i veću participaciju na predstojećim izborima za Europski parlament. Istaknuli su da je upravo na Mladeži EPP-a da prenese poruku važnosti europskog projekta novim generacijama koje su često najviše izložene populističkom narativu, ističe se u priopćenju HDZ-a.

Osnovana 1997. godine, Mladež EPP-a danas je najveća politička organizacija mladih u Europi koja broji više od milijun članova. Pozicioniranje mladih hrvatskih političara na međunarodnoj političkoj sceni pridonijet će promicanju i ostvarenju hrvatskih nacionalnih interesa, ali i omogućiti da se najbolje europske političke prakse implementiraju na domaćoj političkoj sceni, navodi u priopćenju voditelj Odjela za medije, komunikacije i digitalne medije HDZ-a Andrej Rora. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI