Reporterka Nove TV Sabina Tandara Knezović o izborima u Lici: “Pobijedit će onaj tko je uspio motivirati birače da izađu na izbore”

Reporterka Nove TV Sabina Tandara Knezović o izborima u Lici: “Pobijedit će onaj tko je uspio motivirati birače da izađu na izbore”

Reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović napominje kako je teško reći kome će manja izlaznost nego 2017. godine ići na ruku. “Ovdje će ključ pobjede biti u rukama onih koji su uspjeli motivirati birače da izađu na izbore. Oni koji su bili uporniji, jači, pobjeda je definitivno u njihovim rukama, piše Dnevnik.hr

Ono što je zanimljivo da je na biralištima nikad više promatrača. Njih oko 400. Bilo je nesto sitnih nepravilnosti. Za skupštinu se natječe 9 lista. Politički akteri već su spremni na postizborne koalicije. I tu se vec danima pregovara.

Nema onog s političke scene tko u Lici u ovih dva tjedna nije bio. Borba za Liku vodila se kao da je riječ o parlamentarnim izborima. Prvi neslužbeni rezultati očekuju se iza 20 sati”, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović.

S posebnom pozornošću čeka se rezultat ličkih izbora, odnosno odgovor na pitanje hoće li HDZ-u ‘poći za rukom’ zadržati kontrolu nad skupštinom koja je krajem prošle godine srušila proračun županu Darku Milinoviću, bivšem HDZ-ovcu koji na izbore izlazi s nezavisnom listom.

Prvi, privremeni nepotpuni rezultati izbora bit će od 20 sati, dakle sat nakon zatvaranja birališta, dostupni na mrežnoj stranici Državnoga izbornog povjerenstva (DIP), a ažurirat će se svakih pola sata.

DIP će u nedjelju u dva navrata, u podne i u 17 sati, objaviti podatke o odazivu birača do 11,30 odnosno do 16,30 sati.

Pravo biranja imaju hrvatski državljani s navršenih 18 godina koji imaju prebivalište u županiji, gradu i općini gdje se izbori provode te državljani druge države članice EU s prebivalištem ili boravištem u tim jedinicama.

Članovi predstavničkih tijela biraju se razmjernim izbornim sustavom, na način da cijelo područje općine, grada, odnosno županije čini jednu izbornu jedinicu.

Nedjeljni izbori četvrti su prijevremeni od lokalnih izbora iz svibnja 2017. Prije Like, Ogulina, Iloka i Davora svoja su vijeća prijevremeno birali grad Orahovica i općine Muć i Milna.

Izvor/Dnevnik.hr/Hina/Foto/screenshot/NovaTV

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI