CROMIL-ova reportaža “Gdje su pokopane žrtve Domovinskog rata?” osvojila nagradu Europskog udruženja vojnih novinara

CROMIL-ova reportaža “Gdje su pokopane žrtve Domovinskog rata?” osvojila nagradu Europskog udruženja vojnih novinara

Članak Martine Butorac u časopisu Ministarstva obrane na engleskom jeziku, Croatian Military Magazine (CROMIL), osvojio je u četvrtak nagradu Europskog udruženja vojnih novinara (EMPA), čime su postali najnagrađivaniji časopis tog udruženja, priopćili su iz Ministarstva.

Reportaža objavljena u časopisu Ministarstva obrane Republike Hrvatske na engleskom jeziku CROMIL (Croatian military magazine) izabrana je za najbolji članak godine prema izboru Europskog udruženja vojnih novinara (European Military Press Association – EMPA).

Nagrađeni članak “Gdje su pokopane žrtve Domovinskog rata?” autorice Martine Butorac objavljen je u 20. broju CROMIL-a, a nagrada je objavljena na ovogodišnjem kongresu EMPA-e koji se održava od 8. do 11. listopada u Beču.

U nagrađenom članku govori se o naporima koje Republika Hrvatska ulaže u traganje za žrtvama nestalim u Domovinskom ratu, a članak će biti objavljen i na službenoj mrežnoj stranici udruženja: www.empa.media  te EMPA publikaciji.

Nagrada za najbolji članak EMPA-e dodjeljuje se od 2008. godine s ciljem promicanja rada novinara vojnih časopisa, a izabire se glasovanjem članova udruženja EMPA-e, koje okuplja urednike iz vojnih časopisa dvadeset dvije europske države, stoji u priopćenju službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Autor/ Hina/ Totalno.hr/ Foto: MORH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI