Božinović: Izmjenama zakona o referendumu otkloniti sve nejasnoće

Božinović: Izmjenama zakona o referendumu otkloniti sve nejasnoće

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da će se izmjenama zakona o referendumu “otkloniti sve ono što se u dosadašnjim provedbama referenduma pokazalo kao nedovoljno jasno” kao i odredbe zbog kojih su neka pitanja mogla ostati “u zraku”.

“Sve zakone koji nisu dovoljno precizni dobro je mijenjati na način da svi u samom početku znaju sa čime idu u određenu akciju i što moraju napraviti kako bi se izbjegle naknadne razlike u tumačenjima“, kazao je Božinović nakon sastanka s ministrima unutarnjih poslova Albanije i Crne Gore.

Prvu sjednicu radne skupine za izmjene Zakona o referendumu najavio je za utorak ministar uprave Lovro Kuščević ističući da bi novim zakonom trebali biti precizirani rokovi za prikupljanje i kontrolu potpisa te rokovi u kojima Hrvatski sabor mora odlučiti hoće li o nekom pitanju biti raspisan referendum.

Kuščević je izjavio kako će se novim zakonom popuniti pravne praznine jer, primjerice, postojećim rješenjima nisu definirani rokovi u kojima Sabor mora donijeti odluku o provedenim referendumskim inicijativama. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI