Gradska skupština – Tomašević: Prošao ‘razvodnjeni’ prijedlog Neovisnih za Hrvatsku o preoblikovanju “Dinama”

Gradska skupština – Tomašević: Prošao ‘razvodnjeni’ prijedlog Neovisnih za Hrvatsku o preoblikovanju “Dinama”

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) u ponedjeljak je istaknuo kako na sjednici zagrebačke Gradske skupštine, nažalost, nije prošao “jači” prijedlog oporbe koji bi zaustavio postupak preoblikovanja Građanskog nogometnog kluba “Dinamo”, a prošao je “razvodnjeni” prijedlog Kluba gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku koji ne uključuje uskratu suglasnosti za korištenje Maksimirskog stadiona.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak su većinom glasova prihvatili prijedlog zaključka Kluba zastupnika Neovisnih za Hrvatsku kojim se protive preoblikovanju sportske udruge Građanski nogometni klub (GNK) “Dinamo” u sportsko dioničko društvo prije nego što se u udruzi provedu potpuno transparentni izbori, a odbacili su oporbeni prijedlog, zbog čega je oporba napustila sjednicu.

Nakon što im nije prošao zaključak, oporbeni zastupnici iz Kluba gradskih zastupnika SDP-a, HSS-a i Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez, Kluba gradskih zastupnika Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a, Kluba zastupnika lijevog bloka i Kluba gradskih zastupnika Glas-a i HSU-a napustili su dvoranu dok se raspravljalo i glasovalo o prijedlogu zaključka Neovisnih za Hrvatsku. Unatoč njihovu napuštanju dvorane, bilo je kvoruma pa se rasprava održala.

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!), na pitanje novinara kako komentira što nije prošao oporbeni prijedlog o postupku preoblikovanja “Dinama”, odgovorio je da je oporba na skupštinsku sjednicu išla sa tim prijedlogom zaključka tek nakon što su Klub gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku na prošloj sjednici, zbog političke trgovine vezane za imenovanje Ane Lederer pročelnicom Gradskog ureda za kulturu, povukli svoj zaključak o Dinamu koji su usuglasili s oporbom.

“Neovisni za Hrvatsku tada su prihvatili amandman oporbe o Maksimirskom stadionu koji je tražilo vodstvo udruge članova Dinama ‘Dinamo to smo mi’ i bilo je dovoljno ruku da zaključak prođe. No, oni su ga odlučili povući. I…za par dana Ana Lederer počela je s radom kao pročelnica Gradskog ureda za kulturu. Da nam se to ne bi opet dogodilo, sad smo inicirali prijedlog zaključka koji je više-manje isti kakav je bio tada s amandmanom oporbe, kada su ga Neovisni za Hrvatsku povukli”, istaknuo je Tomašević.

Rekao je da taj zaključak oporbe koji danas na sjednici Gradske skupštine većinom glasova gradskih zastupnika nije prošao, sadrži dio vezan za demokratsko upravljanje Dinamom, znači da članovi donose odluku ide li se uopće u postupak preoblikovanja ili ne. Drugo je da se razjasni šteta koja je nastala Dinamu s obzirom da sudski postupci traju, a treće je da Grad uskrati suglasnost za korištenje Maksimirskog stadiona za potrebe postupka preoblikovanja, dok se navedene prve dvije pretpostavke ne ispune.

“Neovisni za Hrvatsku su odlučili da ne podrže taj naš zaključak jer je sadržavao dio oko Maksimirskog stadiona koji je očito njihovom koalicijskom partneru – gradonačelniku Bandiću, problematičan”, rekao je Tomašević.

“Na kraju”, kazao je, “prošao slabiji i razvodnjeni zaključak Kluba Neovisni za Hrvatsku, koji ne uključuje uskratu suglasnosti za Maksimirski stadion a za takav zaključak su glasali čak i trećina zastupnika gradonačelnika Bandića koji je 15 godina pokrovitelj ‘Mamićevog modela upravljanja Dinamom”. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI