Vlada razriješila dužnosti Josipu Rimac i Anu Mandac, među uhićenima i Ružica Njavro, tajnica kabineta u Ministarstvu poljoprivrede

Vlada razriješila dužnosti Josipu Rimac i Anu Mandac, među uhićenima i Ružica Njavro, tajnica kabineta u Ministarstvu poljoprivrede

Vlada je u petak održala telefonsku sjednicu na kojoj je razriješila dužnosti državnu tajnicu u Ministarstvu uprave Josipu Rimac te pomoćnicu ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Anu Mandac, priopćeno je iz Vlade RH.

Inače, one su među više danas uhićenih dužnosnika i gospodarstvenika u sklopu istrage Policijskoga nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) zbog sumnje u počinjenje djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije, a vezanih uz vjetroelektrane kod Knina. Među uhićenima je, među ostalim, i predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić.

Na telefonskoj sjednici Vlada je danas donijela i Zaključak o prihvaćanju Dodatka III Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.

Podsjetimo, jutros su započela uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije.

Među uhićenima je i Ružica Njavro, tajnica kabineta u Ministarstvu poljoprivrede, te Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva.

Jedan od 13 uhićenih je i Ante Sladić, poduzetnik iz Šibenika, a istragom je obuhvaćena i tvrtka Milenka Bašića, poduzetnika iz BiH, koji za sada nije uhićen jer nije u Hrvatskoj, a njegova tvrtka se bavi obnovljivim izvorima energije.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Vijesti.hr/ Foto: Screenshot/ Ilustracija/ Izvor/ RTL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI