Otvoreno: Marija Selak Raspudić razmontirala Marijanu Petir; Plenkovićev novi glasnogovornik Kerum najavio veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a

Otvoreno: Marija Selak Raspudić razmontirala Marijanu Petir; Plenkovićev novi glasnogovornik Kerum najavio veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a

Čini se da će koalicije biti i to one velike. Znaci koji se mogu iščitati ukazuju na stvaranje velike koalicije, koliko god Plenković i HDZ tvrdili da je ona nemoguća. Riječ je o koaliciji HDZ-a i SDP-a. Što će ona značiti i kako će se odraziti na sve naše prilike ostaje da se vidi, ali izvori nam govore kako spravljanjem te koalicije koordinira Zoran Milanović, a neki izvori govore da je to vraćanje duga Plenkoviću koji ga je i doveo na Pantovčak. Ako uđem u Sabor koalirati ću sa pobjednicima, naglasio je Kerum danas u emisiji Otvoreno na HRT-u i dodao kako misli da će HDZ pobijediti te kako će se on s njima dogovoriti i stvoriti veliku koaliciju s SDP-om. Očito Kerum ima jako veliki krimen s kojim ga HDZ drži za muda, ali eto i komedije ima u političkim vodama.

Nezavisna kandidatkinja na listi Mosta nezavisnih lista Marija Selak Raspudić je istaknula kako se HDZ i SDP ne mogu nakon devastacije kojoj smo svjedočili godinama, kategorizirati kao prva ili druga liga. “Smatram da ćemo i mi „drugi”doći u prvi plan kako bi stali na kraj ovoj vladajućoj oligarhiji koja je dovela zemlju u situaciju u kojoj se sada nalazi. Ovaj je saziv Sabora, kako neki govore, najlošiji je do sada, a Selak Raspudić je rekla kako svjedočimo rasapu institucija, a s time i nepovjerenju u politiku te prozvala i razotkrila Marijanu Petir o izlasku s Plenkovićevim HDZ-om koji je u suprotnosti s njezinim demokrašćanskim svjetonazorom te smatra da je Marijani Petir očito samo važna funkcija ili mjesto u Saboru da prima lijepu plaću.

Dakle imat ćemo Most i Domovinski pokret koji će samostalno brati i preotimati glasove a moglo je sve biti drugačije i po HDZ povoljnije. Trebalo je samo pružiti ruku Škori i HDZ bi se riješio SDP-a i SDSS Milorada Pupovca te ne bi potezao za likovima kao što je Željko Kerum.

Zašto Plenković želi stvarati veliku koaliciju, valjda ćemo i to saznati jednoga dana a i to kako će reagirati Most i Domovinski pokret, brzo ćemo saznati. Očito će ovi izbori biti puno zanimljiviji i zabavniji od prethodnih.

Autor/ Totalno.hr/ Foto montaža/ Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI