Bačić: Mala razlika hoće li se izbori održati krajem lipnja, u srpnju ili kolovozu

Bačić: Mala razlika hoće li se izbori održati krajem lipnja, u srpnju ili kolovozu

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić izjavio je u utorak da će se ovogodišnji parlamentarni izbori održati kada se za to steknu epidemiološki uvjeti, navodeći kako je mala razlika u tome hoće li se izbori održati krajem lipnja, u srpnju ili kolovozu.

“Želimo da epidemiološki uvjeti budu primjereni održavanju parlamentarnih izbora. Kada se steknu takvi uvjeti jasno da ćemo izbore održati. Hoće li biti krajem lipnja, u srpnju ili kolovozu mislim da je vrlo mala razlika”, rekao je Bačić novinarima nakon koalicijskog sastanka u Banskim dvorima.

Istaknuo je kako su prije svega razgovarali o svibanjskom paketu Vladinih mjera za gospodarstvo, u kojem se planiraju smanjiti parafiskalni nameti i neporezna davanja.

“Bilo je riječi o rebalansu proračuna koji bi trebali usvojiti kako bi s jedne strane mogli pokriti dosadašnje gospodarske mjere financirane iz državnog proračuna, te ih uskladili s najnovijim mjerama i planovima Vlade”, naglasio je Bačić.

Dodao je da je premijer Andrej Plenković upoznao koalicijske partnere o razgovoru sa sindikatima državnih i javnih službenika i namještenika, te da svakako ovaj tjedan u Sabor ide imenovanje glavne državne odvjetnice.

“Naši prijatelji iz vladajuće koalicije su se s nama u potpunosti usuglasili i dali potporu onome što je predsjednik Vlade iznio”, kazao je Bačić. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI