Plenković će razgovarati s Kuščevićem od kojeg očekuje objašnjenje u vezi s njegovom imovinom

Plenković će razgovarati s Kuščevićem od kojeg očekuje objašnjenje u vezi s njegovom imovinom

Hrvatski premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković najavio je, da će razgovarati s ministrom uprave i političkim tajnikom HDZ-a Lovrom Kuščevićem, koji treba objasniti situaciju u vezi s njegovom imovinom.

“Razgovarat ćemo. Moj ritam ovdje bio je takav da ne mogu na temelju kratkih medijskih naslova pratiti sve te teme. Pitat ćemo, razgovarati, objasniti se. Koliko ja vidim to su sve neki događaji koji nisu od jučer. Na njemu je da sve objasni”, rekao je Plenković po završtku dvodnevnog summita u Bruxellesu.

Prema medijskim napisima, ministar Kuščević 11 godina nije upisao svoju kuću u katastar. Također je bilo napisa o još jednoj kući i prenamjeni zemljišta u Nerežišćima na Braču.

Ministar uprave Lovro Kuščević rekao je u utorak da je podnio zahtjev da se u katastar upiše kuća u Nerežišćima na Braču, za koju su mediji naveli kako je u katastar nije upisao 11 godina, rekavši da ima puno nekretnina i nije moguće sve to pratiti.

Kuščević izjavio je u srijedu kako mu nije neugodno zbog propusta što je zaboravio kuću u Nerežišćima na Braču 11 godina unijeti u katastar te je izrazio žaljenje, ali je i naglasio kako kuću ne skriva jer ju je unio u imovinsku karticu, a podnio je i zahtjev za upis u katastar.

Plenković je istaknuo da on ne može imati sve informacije i poznavati sve detalje.

“Imate glavno načelo, načelo povjerenja i pouzdanja u ljude koji su dio tima koji se bavi javnim poslovima. Koliko sam ja shvatio, on je rekao da će razjasniti stvari i to očekujem od njega. Da vidimo što je problem ako je problem i koliki je problem. Ako je sitnica, to je nešto drugo. Razgovorat ću s njim”, zaključio je premijer i šef HDZ-a Plenković.

Autor: Totalno.hr/Hina/Foto: Andrej Plenković/Twitter

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI