RAZBORITOST NA DJELU: Plenković razmišlja zaustaviti previranja u HDZ-u Zagrebačke županije i postaviti Dražena Bošnjakovića za čelnika te organizacije?

RAZBORITOST NA DJELU: Plenković razmišlja zaustaviti previranja u HDZ-u Zagrebačke županije i postaviti Dražena Bošnjakovića za čelnika te organizacije?

Politička tučnjava u HDZ-u ne prestaje. Lobiranje, podmetanje, klevete, u takvom političkom ozračju stranke koju Plenković želi stabilizirati ne pridonose sukobi unutar stranke, jer ovakvim postupcima HDZ-a Zagrebačke županije unosi se nered i kaos u cijeloj Županiji. Vrijeme je da Andrej Plenković zaustavi apetite pojedinaca Zagrebačke županije HDZ-a i jasno im kaže da pokažu dostojanstvo i odgovornost te da ne sudjeluju u ovom igrokazu koji se odražava na cijelu stranku.

Plenković očito treba zarezati sukobe u HDZ-u Zagrebačke županije i postaviti bivšeg ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića za čelnika te organizacije, i s time završiti medijske sukobe i unutarstranačku bitku. Samim imenovanjem Dražena Bošnjakovića završila bi se previranja zaraćenih frakcija u županijskom HDZ-u, a to bi Plenkoviću donijelo samo plus u toj stranci. Prisjetimo se, da je Dražen Bošnjaković 2013. godine bio predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije ispred HDZ-a i nije bilo nikakvih sukoba i previranja. Možda bi Plenković trebao razmisliti i o tome, je li mu bitnija stabilnost ili će pustiti da se ponašaju kao neke podivljale kokoši u HDZ-u te Županije. Dražen Bošnjaković je do sada sve odluke donosio na dobrobit HDZ-a Zagrebačke županije a tako i cijele stranke i nije ulazio u njihove sukobe niti je dao da se stranka vuče po blatu, pa što se više čeka? Hadezeovci bliski Mikuljanu smatraju da je več riješeno da on postane šef te organizacije u Županiji, ali poznavajući razmišljanje i politiku Plenkovića to bi sve uskoro moglo pasti u vodu, jer ono što Plenković ne voli jesu sukobi unutar stranke i sve manje ima tolerancije na njihovo kukanje i unutarstranačko klevetanje. Taj bi potez imenovanja Dražena Bošnjakovića od strane Plenkovića i ostalih HDZ-ovaca u toj Županiji bio sasvim u skladu s HDZ-ovom strategijom više tolerancije u društvu i u stranci a manje sekundarnog razbijanja i huškanja koje dovode do nestabilnosti unutar HDZ-a. Može se zaključiti da je Plenković imao i još ima za HDZ u toj Županiji  zdravu i uspješnu strategiju, jer ta je stranka u toj Županiji narušila odnose na svim razinama, a Plenkoviću je sada vrlo bitno stvarajući  povoljnije uvjete za pobjedu na lokalnim izborima. Po našim informacijama imenovanje Bošnjakovića i nije baš toliko daleko. Drugačiji pristup bio bi čisti promašaj a to Plenković neće dopustiti.

Autor/ Totalno.hr / Foto: FaH/ HDZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI