RAZBIJANJE OPAKOG KLANA! PUZ: U sklopu međunarodne akcije u Zagrebu uhićene dvije osobe povezane s krijumčarenjem kokaina

RAZBIJANJE OPAKOG KLANA! PUZ: U sklopu međunarodne akcije u Zagrebu uhićene dvije osobe povezane s krijumčarenjem kokaina

Zagrebačka policija uhitila je dvije osobe na području Zagreba u sklopu međunarodne akcije suzbijanja trgovine kokainom, izvjestili su iz PU zagrebačke.

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu 7. lipnja postupali temeljem Europskog uhidbenih naloga Talijanske Republike zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje više kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkoj organizaciji opisanih u članku 190. st. 4. i 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona RH prema dvojici hrvatskih državljana starosti 37 i 33 godine, a koji su uhićeni temeljem članka 23. st. 1. Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije.

Nad uhićenim osobama provedeno je kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg su temeljem naloga nadležnog suda obavljene pretrage prostora i vozila kojim se koriste osumnjičeni, dok su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske također obavili pretragu prostora na području Karlobaga na korištenju kod 33-godišnjaka.

U obavljenim pretragama pronađeno je više mobilnih telefona, prijenosno računalo, digitalna vaga te je od 33-godišnjaka oduzet osobni automobil marke Škoda zagrebačkih registarskih oznaka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku nakon čega će biti ispitivani u nadležnom državnom odvjetništvu radi izvršenja Europskih uhidbenog naloga”, stoji u priopćenju policije.

Iz hrvatske policije za Jutarnji list su potvrdili kako su njihovi kriminalisti sudjelovali u ovoj velikoj međunarodnoj akciji suzbijanja trgovine kokainom usmjerene protiv kolumbijske paravojske Gaitanističkih samoobrambenih snaga Kolumbije (AGC), također poznatih i kao Zaljevski klan (Clan del Golfo).

Foto: Screenshot/ Izvor/ PUZ/ YouTube/ Guardia Di Finanza E Dda Di Trieste/ Izvor/ Jutarnji list

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI