Hrvatska policija zaprimila donaciju njemačke policije za potrebe prevencije: Donirana je audio-video, informatička i dodatna oprema u vrijednosti od 150 tisuća kuna

Hrvatska policija zaprimila donaciju njemačke policije za potrebe prevencije: Donirana je audio-video, informatička i dodatna oprema u vrijednosti od 150 tisuća kuna

U prostorijama Ravnateljstva policije danas, 5. prosinca 2019., održana je svečana primopredaja darovane opreme za potrebe prevencije Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske od strane Ravnateljstva pokrajinskih interventnih policija Savezne Republike Njemačke, priopćio je u četvrtak MUP.

U ime Ravnateljstva policije Darovnicu je potpisao glavni ravnatelj policije Nikola Milina, dok je u ime Veleposlanstva SR Njemačke u Zagrebu potpisnik Darovnice bio časnik za vezu Uwe Dietrich.

Današnjoj svečanoj primopredaji uz glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu, s hrvatske strane prisustvovali su i zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker, načelnica Ureda glavnog ravnatelja Adrijana Bago i voditeljica Službe prevencije Sandra Veber, dok je delegaciju Ministarstva unutarnjih poslova Savezne Republike Njemačke predvodio gospodin Joachim Schneider sa suradnicima.

Kao što je istaknuo glavni ravnatelj policije Nikola Milina, prevencija kriminaliteta postala je jedan od strateških prioriteta rada Ministarstva unutarnjih poslova, a preventivne aktivnosti hrvatske policije postale su prepoznate i prihvaćene od šire javnosti te su doprinijele etabliranju hrvatske policije u području prevencije na europskoj sceni.

Kada je riječ o suradnji njemačke i hrvatske policije s ponosom se može reći da vrijedi sintagma „prevencija spaja“ – hrvatski i njemački preventivci djeluju kao čvrsta policijska obitelj, bilo da je riječ o zajedničkim projektima, edukacijama ili transferu znanja prema drugim zemljama.

Uwe Dietrich, časnik za vezu Veleposlanstva SR Njemačke u Zagrebu, ovom prilikom istaknuo je izvrsnu suradnju na svim područjima rada te zadovoljstvo što je partnerski odnos hrvatske i njemačke policije prisutan kako na strateškoj, tako i na svim operativnim razinama.

Današnja donacija u vidu audio-video, informatičke te pripadajuće multimedijalne i dodatne opreme u ukupnoj vrijednosti od gotovo 150 tisuća kuna, uvelike će osnažiti i unaprijediti postojeći audio-video studio Službe prevencije Ravnateljstva policije, ali i ujedno doprinijeti radu svih policijskih službenika za prevenciju kriminaliteta u Republici Hrvatskoj, stoji u priopćenju MUP-a.

Foto: MUP

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI